Nevşehir Valisi Ali Fidan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Vilayetler Birliği Başkanı Mehmet Aktaş başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Vilayetler Birliği 58. Olağan Genel Meclis toplantısına katıldı.

Vilayetler Birliği’nin 58. Olağan Genel Meclis toplantısı, Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Birlik Başkanı Mehmet Aktaş başkanlığında yapılan toplantıya, birlik üyesi illerin Valileri ve birlik meclis üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı, Birlik Başkanı Mehmet Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti. 58. Olağan Genel Meclis Toplantısı gündeminde yer alan maddeler görüşüldü.

Toplantıda, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 8. maddesi gereğince İl Valilerinin doğal üyesi olduğu Birlikte üye seçimleri de gerçekleştirildi. Üç vali ve üç il genel meclisi üyesinden oluşan Birlik Encümeni üyeliğine Nevşehir Valisi Ali Fidan seçildi.

Toplantı, Birlik Meclisi dilek ve temennilerin görüşülmesiyle sona erdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan 'ın Vilayetler Hizmet Birliğine encümen olarak seçilmesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum.Nevşehirimize kattığı ve katacağı yeni değerler için kendisine şimdiden teşekkür ediyorum. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun." dedi.

Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Serkan Feralan'da; "Nevşehir Valimiz Sayın Ali FİDAN 'ın T.C Vilayetler Hizmet Birliğine encümen olarak seçilmesi dolayısıyla kendisini tebrik eder, Nevşehir İlimize yaptığı ve yapacağı hayırlı hizmetler de Rabbim den muvaffakiyetler dilerim." dedi.

Editör: Fikret Capacı