Ak Parti Nevşehir milletvekili aday adayı Av.Mehmet Yücel adaylık için resmi başvurusunu yaptı.

Nevşehir Barosu avukatlarından Av.Mehmet Yücel, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Av. Mehmet Yücel, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Yücel: 'Türkiye Yüzyılı için ben de aday adayıyım.”

AK Parti Nevşehir Milletvekili A. adayı Av. Mehmet Yücel, resmi başvuru sonrasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti; ”Bu şehrin bir evladı olarak bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu şehrin öz evladı olarak hem Nevşehirimize hem ülkemize güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmak adına buranın bir neferi olduğumuzu söylemek istiyoruz. Bu teşkilatın mensubu olaraktan biz var olduğumuzu sayın Cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla yine Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyoruz.."" dedi.

AK Parti çatısı altında olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Yücel,'Kurulduğu günden bu yana gönül verdiğim, çalışmalarının her aşamasında ve tüm kararlarında yanında durduğum üyesi ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum AK Parti çatısı altında çıktığım milletvekilliği aday adalığı sürecine de inşallah yine bu düstur ile bugün 'bismillah' diyoruz. Rabbim utandırmasın." dedi.

AV. MEHMET YÜCEL KİMDİR?

Mehmet Yücel 1977 Nevşehir Doğumludur. İlk ve Ortaöğretimi sırasıyla, 20 Temmuz ilkokulu, Nevşehir Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite sınavında  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 2000 yılında üniversiteden mezun oldu. 

Hala hazırda Nevşehir'de İlke Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu Kurucu Ortağıdır. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında Gönüllü ve Yönetici olarak hizmet veren Yücel, Nevşehir Baro Başkanlığı'nda 2 dönem yönetim kurulu üyeliği ve AK Parti Nevşehir Yönetiminde Disiplin Kurulu Başkanlığı görevi ifa etmiştir.
14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Yücel, Evli iki çocuk babasıdır.