AK Parti Nevşehir Önceki Dönem İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. 
Ailesi ile birlikte başvuruda bulunan Yanar, “ Aziz Milletimize ve kıymetli Nevşehir’li hemşerilerimize hizmet etmek için bu kutlu davada yola çıktık" dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı duyuruldu. Seçim startının verilmesinin ardından partilerde de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı. AK Parti Nevşehir’de 28. dönem milletvekilliği aday adayı olarak başvuru yapan isimlerden biri de önceki dönem AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar oldu. Nevşehir Teşkilatında İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve son olarak İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Yanar,adaylık başvurusunu ailesi ile bilirkte AK Parti Nevşehir İl Başkanlığında gerçekleştirdi.


Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran’a teslim eden Yanar “ Öncelikle Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Kurulduğu günden bu yana gönül verdiğim, her kademesinde görev aldığım ve son olarak Genel Merkez Teşkilat Koordinatörlüğü görevini yürüttüğüm, üyesi ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum AK Parti çatısı altında  birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetlerde bulunmaya talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum.Bizim davamız, senlik benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır. Bizim mücadelemiz Türkiye'yi aydınlık geleceğine, yepyeni ufuklara kavuşturma mücadelesidir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılının işaret fişeğini hep birlikte ateşleyeceğiz. 


Şimdi Vakit, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin istikbali için Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, yüz yıllık hayallerimizi ilmek ilmek işleme vaktidir. Rabbim çıktığımız bu yolda, Nevşehir’imize hizmet etmeyi nasip etsin, başımızı öne eğdirmesin.
Bu duygu ve düşünceler içinde 14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’mizden Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığı için bu kutlu yolun ilk adımını attığımı değerli halkımız ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.” Dedi.