Nevşehir Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu olarak öğrencilerimizin okuma alışkanlığını pekiştirmek adına belirlediğimiz çocuk edebiyatı eserlerini düzenli aralıklarla öğrencilerimizle okuyor ve kitap üzerine konuşuyoruz. Ayrıca kitapla ilgili inceleme ve değerlendirme metinleri yazıyoruz. Okulumuzda her yıl gerçekleştirilen yazar-okur buluşmaları kapsamında bu sene okulumuz 5.sınıf öğrencileri Yazar Zafer ÇARBOĞA ile buluştu.


18 Mayıs 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü okulumuz Türkçe Öğretmeni Ayşe AY’ın yaptığı söyleşide, Zafer ÇARBOĞA, öğrencilerimize kitap okumanın insan hayatına katacağı güzelliklerden ve sağlayacağı faydalardan söz ettikten sonra yazma deneyimi üzerine paylaşımda bulundu. Daha sonra AĞRI DAĞI MASALLARI adlı kitabı okuyan öğrencilerimizin kitaba ve yazarın, yazma ve okuma deneyimine ilişkin hazırlamış oldukları soruları yöneltmeleri ile program renkli görüntülere sahne oldu.


Nuh Tufanı ve Kerem ile Aslı hikâyesi gibi inanış ve efsanelerin yer aldığı Ağrı Dağı Masalları, yerel halkın yaşamı, inanışları ve kültürü ile zenginleştirilmiş bir çocuk romanı olmasıyla dikkat çekmiştir. Kitapta sevgi, saygı, aile bağlarının önemi, affedici olma, vefa, fedakârlık, bilgiye ve bilginlere önem verme gibi pek çok insani değerin yanı sıra Anadolu kültürüne ait pek çok öge de öğrencilerimizin ilgisiyle karşılandı.


Ardından öğrencilerimiz kitaplarını yazarına imzalatmanın heyecanını yaşadı.


Programın gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Yaşar Altuner, okul idaresi ve Türkçe öğretmenlerimiz Ayşe Ay ve Veli AY'a teşekkür ederiz.