Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü, Nevşehir'in merkez ilçeye Bağlı Uçhisar beldesinde düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. Proğram kapsamında Uçhisar Belediyesi tarafından yapılan "Kırgızistan" parkının da açılışı gerçekleştirilecek.

Mümin Sarıkaya, Uçhisar'da "Ben yoruldum hayat" diyecek ...
Akşamında ise, Kırgızistan halk dansları gösterisi sonrasında Ben yoruldum hayat" şarkısı ile ünlenen sanatçı Mümin Sarıkaya sahne alarak Uçhisarlılara konser verecek. 

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü 'Zafer gecesi' ve dost kardeş ülke Kırgızistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamalarına Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türkiye – Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve Nevşehir protokolünün katılması bekleniyor.

Kırgızistan Issık Göl İli Karakol Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında karşılıklı kültürel bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokolün geçtiğimiz günlerde imza altına alınmıştı.

Başkan Osman Süslü, "Bu akşam dost ve kardeş ülkemiz Kırgızistan'ın Bağımsızlık gününde değerli sanatçımız Mümin Sarıkaya sahne alacak. Gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde Uçhisarlı hemşerilerimiz bayram coşkusunu yaşayacak. Tüm halkımız davetlidir” dedi.