Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, tam kapanma sürecinde 08 ve 15 Mayıs tarihlerinde tezgahlarını açabilecek olan sebze ve meyve satan esnafların yanı sıra Pazaryerlerinde faaliyet gösteren diğer esnaflarında bayram öncesinde tezgah açabilmelerini talep ettiklerini belirtti.  

Özmen, "Bayram arifesinde Tekstil, Ayakkabı, Züccaciye, Hırdavatçı, Bakkaliye, Baharat, Süt ve Süt Ürünleri grubu esnaflarımızın diğer sebze ve meyve satıcısı esnaflarımız gibi pazar, pazartesi, salı ya da çarşamba günü hiç olmazsa 1 gün tezgahlarını açması için görüşlerimiz ve önerilerimizi yetkili makamlara iletmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.  

Sadece Nevşehir Pazarcılar Odasına kayıtlı 150 civarında bu ürünleri satan esnaflarımız bulunmaktadır. Ürünü temin ettiği Yüzlerce sanayi sektörü ve çalışanları. Bu ürünleri pazarcı esnafına aracılık ve toptancılık yapan binlerce mal temin eden aracılarımız ve yine bu hareketlilikte lojistik destek veren binlerce nakliye ve taşıyıcı ailelerimize Bayram arifesinde ailelerine karşı biraz da olsa bayram sevinci yaşatmak için bu esnaflarımıza bir gün tezgah açma imkanı sağlanmalıdır" diye konuştu.