AK Parti 2024 yerel seçimleri için Nevşehir'de mevcut 6 belediye başkanını yeniden aday göstermedi. Nevşehir'de AK Parti'nin yeniden aday göstermediği belediye başkanlarının isimleri şöyle;

Nevşehir AK Parti’de açıklanan listeye göre; Kozaklı ve Ürgüp ilçeleriyle Çat, Göre, Sulusaray ve Çalış beldelerinde mevcut belediye başkanlar aday gösterilmedi.

Buna göre Kozaklı ’da Akif Kabukcuoğlu’nun yerine Rıza Aydın, Ürgüp’te Mehmet Aktürk'ün yerine Fahri Yıldız, Çat’da İbrahim Ertürk’ün yerine Hüseyin Çetinkaya, Göre'de Mustafa Topçu'nun yerine Kemal Özdemir, Sulusaray'da Bayram Yılmaz'ın yerine Sadi Arısoy ve Çalış’da Kazım Yılmaz’ın yerine Yaşar Yazıcı belediye başkan adayı gösterildi.

10 Mevcut Başkanla Yola Devam!

Önceki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan 10 Belediye Başkanı ile ise devam kararı aldı. Bunlar; Acıgöl'de Ercan Ertaş, Derinkuyu'da Bülent Aksoy, Gülşehir'de Av. Fatih Çiftçi, Nar'da Süleyman Özçelik,Uçhisar'da Osman Süslü,Karapınar'da Yasin Güneş, Özkonak'ta Abdulkadir Macit, Kalaba'da  Erdal Yorgancı, Ortahisar'da Mustafa Ateş ve Yazıhüyük'te Cengiz Çavdar.

Öte yandan 2019 Yerel Seçimlerinde de aday gösterilen Tatlarin'de Olcay Günbey ile Kavak'ta Dursun Neiş, AK Parti tarafından 31 Mart 2024 Yerel seçimleri için yeniden aday gösterildi.