Yazar Osman Aytekin Nevşehir Merkez Rauf Nail Akman Ilkokulu'nda yazarlık ve başarı üzerine düşüncelerini aktardı.

Yazar Aytekin Kariyer Günleri kapsamında nasıl yazar olduğunu anlattı. Yazar,Aytekin, ortaokul öğrencisi iken yazar olmaya karar verdiğini ve çok kitap okumayla kendini geliştirmeye çalıştığını söyledi. Yazar Aytekin Türk ve yabancı fikir ve bilim insanlarının hayatları ve başarıları üzerinde durarak; "Edison ampulü bulana kadar 999 deneme yaptı. Hiç yılmadı. 1000.deneyinde nihayet ampulü yakmayı başardı. İbni Sina'da başlangıçta grometri eğitiminden korkup kaçmıştı. Daha sonra yaşadığı bir olay nedeniyle aklı kesti vr medreseye döndü ve medresenin çok çalışan başarılı bir öğrencidi oldu. Güzel eserler verdi", dedi.
Yazar Aytekin, japonya'da tekkollu bir çocuğun azmi sayesinde nasıl karete şampiyonu olduğunu anlattı. Zorluklar içinde köyden ilçeye okumak için giden bir öğrencinin başarısından da söz eden Yazar Aytekin, "İbrahim adındaki bu çocuk  azimle okudu, üniversiteyi bitirdi. Şirket kurdu. Avrupa'ya gittiği bir gezi sırasında kargo işini görüp Türkiye'de ilk kargo şirketini kurdu. Sizler de çok çalışarak başarılı olabilirsiniz. Öğretmenlerinizi ve derslerinizi seveceksininiz. Sizlerde başarı olursunuz", dedi.
Söyleşi sonrasında öğrenciler Yazar Aytekin'i soru yağmuruna tuttular. Daha sonra okul Müdürü Adnan Yıldız yazar Aytekin'e teşekkür belgesi takdim etti. Proğram Aytekin'in öğrencilere kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.