2014 – 2019 yılları arasında CHP'den Avanos Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsmet ince, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak seçimlere katılacağını ifade etti..

2014 – 2019 yılları arasında Nevşehir’in Avanos ilçesinde Belediye başkanlığı yapan İsmet İnce, 2024 yerel seçimlerinde bağımsız olarak aday oldu. Aslen ÖDP li olan İnce 2014 seçimlerinde CHP ile yapılan ittifak neticesinde CHP nin adayı olmuş ve seçimi kazanmıştı. 

Belediye başkanlığı sürecinde boş zamanlarında çöp toplamaya yardım ettiği için çocukların ilçede ‘’Çöpçü Başkan’’ ismini verdiği Avanos’un önceki dönem belediye Başkanı İsmet İnce 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yeniden bağımsız aday oldu.

Görev yaptığı 5 yıl boyunca hiç izin kullanmayan, başkanlık lojmanını ve makam arabasını kullanmayan İnce, belediye başkanlığı maaşını da kabul etmeyerek devlete iade etmiş. 

İSMET İNCE KİMDİR?

26 Mart 1957 tarihinde Kozaklı’da doğdu. İlk ve ortaokulu Avanos’ta okudu. Yüksek öğrenimini ise, 1974-78 yılları arasında İstanbul Şişli Siyasal Bilimler Yüksek Okulunu tamamlayarak, işletmecilik bölümünden mezun oldu.

 1979 yılında Ankara’da Türkiye Elektrik Kurumu Personel Dairesi Başkanlığı’nda kamu görevine başladı. Ankara’da, önce bir holdingte Mali İşler Sorumlusu, daha sonra da bir özel şirketler grubunda muhasebe müdürü olarak görev yaptı. 1989 yılında Avanos’a yerleşip turizm ve restaurant işletmeciliği üzerine iş yeri açtı. 25 yıldır aynı işi devam ettirmektedir.

Dünyanın muhtelif coğrafyalarında 80 civarında ülke gezerek, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı buldu. Üç yabancı dil bilmekte. Hayati kariyerindeki deneyimlerini Avanos’a hizmet olarak aktarmak üzere, “Her şey sevmekle başlar” sloganıyla 2014 mahalli idareler seçimlerinde Avanos Belediye Başkanlığına aday oldu ve Cumhuriyet Halk Partisinden Avanos Belediye Başkanı olarak seçildi. 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptı.

İnce son olarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Avanos Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Kaynak: Gözcü TV