Dünya her geçen gün insan eli tarafından daha çok bozguna uğratılıyor, daha çok zarar görüyor ve hırpalanıyor. Güzellikleriyle bizi kutsayan evimizi, mahallemizi, bahçemizi, nehrimizi, şehrimizi, suyumuzu, doğamızı, dünyamızı artık yaşanmaz bir yer haline sokuyoruz.

İşte bu kötü gidişata artık bir dur demek isteyen Nevşehirli emekli bir vatandaşımız, FİB Haber Merkezi vasıtasıyla Nevşehir halkına mesaj vererek yeni bir akım başlattı... Ve bu akımla kampanyaya destek olmak için tek yapmanız gereken Kızılırmak çevresindeki çöpleri toplamak ve ırmağı temiz tutmak...

KızıIırmak benim sevdamın adı...

Nevşehir'de Kızılırmak üzerindeki çevre kirliliğine "Dur Demek" İsteyen 61 yaşındaki Çetin Gökşen isimli İyi yürekli bir vatandaşımız örnek çalışmasını gönüllü olarak tek başına sürdürüyor. Gerek nehrin içinde gerekse kıyısını çevreleyen alanda çöpleri kendi imkanlarıyla tek tek toplayan Çetin Gökşen www.fibhaber.com muhaberine yaptığı açıklamasında; "Benim yaptığım tek şey doğduğum günden bugüne gözlerimi onunla açtığım Kızılırmak nehrini temiz tutmak ve onu korumak. Doğanın eşsiz güzelliğini bozan ve ekosisteme zarar veren, bizzat insan elinden çıkma çöpleri toplayıp Kızılırmak nehrimizi tekrar eski günlerdeki gibi daha temiz ve yaşanabilir hale getirmeyi arzu ediyorum. Bu doğrultuda tek başımada kalsam bu sevdadan vazgeçmeyeceğim" dedi.

Irmağa çöp atanlara çevreyi kirletenlere "YUH" diyorum...

Nevşehir Valiliğinden emekli 1959 doğumlu Çetin Gökşen, Gülşehir'in Şahinler köyünde doğdum. Çocukluğumu hep ırmakta geçirdiğim. Sonrasında işim gereği yaklaşık 40 yıldır Nevşehirdeyim. Valilikte Telekom de çalıştım. 2010 yılında emekli olduktan sonra ise yine Kızılırmak beni adeta yanına çağırdı. Bende, Sulusaray Kasabası ırmak kenarında ki bu yeri hazineden kiraladım. Ama gelip gördüm ki, gerek ırmak içi olsun gerekse ırmak kenarı olsun hep çöp revan içinde. Tabi bu manzara karşısında hayali sukuta uğradım ve çok üzüldüm. Ama vazgeçmedim. Kendi kendime sevdalısı olduğum ırmağı temizlemek için karar verdim. Hiçbir ticari kaygı taşımaksızın ırmağı temizlemeye başladım. Zira, biz ırmak içinde büyüdük. Kızılırmak bizim sevdamız... Ve hayatımızın bir parçası oldu hep...

Gökşen, son olarak sizin vasıtanızla buradan Sayın Valimize sesleniyorum. Bu ırmağı temizlemek için bana iş makinesi kepçe olarak teknik ekipman desteği ile yardım etmenizi istiyorum. Bu konuda yardımcı olursalar teşekkür ederim ama yardım etmeselerde ben burayı temizlemeye kararlıyım." dedi. 

Emekli olduktan sonra Sulusaray sınırları içerisinde ki Kızılırmak nehri kenarında hazineye ait bir yer kiralayan Çetin Gökşen şimdilerde tüm zamanını Kızılırmağı temizlemek için verdiği örnek çaba ile geçiriyor.

Eski günlerdeki gibi içerisinde bir çok balık ve canlıların yaşamını sürdürdüğü tertemiz bir Kızılırmak görmek için nehri temizlemeye kararlı gözüken Gökşen, Nevşehirli vatandaşlardan ise tek isteği "Temizlemiyorsunuz bari Kirletmeyin..." çağrısında bulundu.

Kızılırmak üzerinde tek başına bu kadar çöpü toplamayı başaran bu güzel insana FİB Haber Merkezi olarak bizden kocaman bir alkış!

Nevşehir'de Kızılırmak nehrini tek başına temizliyor... İşte o görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!