İŞİD ile Mücadele Haberleri 
Suruç olayından sonra İŞİD le ilgili haberler ve mücadele yolları, gündemin 1 sırasını işgal etmektedir.
Medyanın İŞİD ile mücadele haberleri ve yorumlarını incelediğimizde:
1: Silahlı kuvvetlerin bölgeye teçhizat sevk etmesi:
 Uzun zamandan beri bu gibi haber medyada rastlanmaktadır. Ancak bu kader sevkiyattan sonra, bölgeye 3 araba ile gelen İŞİD grubu, çevresinde en az 6 tankla korunan hudut karakoluna saldırarak 1 astsubay katledip ve 2 uzamanı yaralayabiliyorlar.
2: İŞİD in uyuşturucudan elde ettiği gelirin önlenmesi.      
İŞİD'in Suriye'de ürettiği uyuşturucu Captagon hapları kaçak yollarla Türkiye'ye sokarak gelir elde etmesinin yollarının kapatılmaya başlandığı haberleri medyada görülmektedir.
Ancak Captagon haplarının satışından, İŞİD ne kader gelir elde ediyor? Bu gelir acaba İŞİD in devamı için önemli miktarımdır?
3: Türkiye’de güvenlik güçleri birçok şehirde eş zamanlı baskın yaparak 300e yakın kişinin İŞİD ve terör örgütleri ile bağlantılı tutuklanmaları:
Bu 300 kışı kim ve kaçı İŞİT’a mensup? İŞİD’de etkili kişiler mi? Şimdiye kader istihbarat bunlarla ilgi ne yapmış? Gibi cevapsız sorular var
Unutmayalım İŞİD saflarında 3000 TC vatandaşının savaştığı söylentileri vardır. Sadece Bingöl’den İŞİD’e katılan 600 kişi olduğu söyleniyor.  
3: İncirlik Üssü'nün IŞİD'e karşı operasyonlarda kullanılması:
Amerika için acaba bu savaşta incirlik Üssü'nün kullanması ne kader önemli? Acaba Ak denizde, Körfezdeki uçak gemileri ve Ortadoğu’da kullandıkları diğer Amerika üsleri yeterli değil mi? Acaba bu surede Amerika bu savaşta ne kader etkili hava saldırıları düzenledi?
     Acaba İncirlik Üssü'nün kullanmak, İŞİD ile mücadelede önemli bir faktör mü? Yoksa Amerika İncirlik Üssü'nün kullanarak Türkiye’yi bu savaşın içine çekmek ve İŞİD in hedefi haline getirmeyi mi amaçlıyor?
4: F16'ların İŞİD hedeflerini bombalaması:
24 Temmuz sabahı F16'ların İŞİD hedeflerinin bombalaması ve bunun sonucunda 35 İŞİD militanın öldüğü haberlerini medyada gördük.
Yıllardan beri F16’larla bombalanması, PKK ve Kandille savaşta ne kader etkili olduysa, İŞİD ile savaşmada da o kader etkili olur.
Maalesef Türkiye’de medya gündeme getirdiği olaylarla toplumu çok çabuk yönlendirilip ve galeyana getire biliyor.
 
Burada akla gelen sorular:
1: Acaba Türkiye gerçekten İŞİD ile mücadele etmek istiyor mu? Yoksa geçici bir gündem oluşması mı?
2: Acaba Türkiye silah ve asker kullanmadan İŞİD’e karşı ciddi ve samimi mücadele yapabilir mi? Yapa biliyorsa bunun yolları nedir?
3: Acaba Daha hükümet kurulmadan bu belirsizlik dönemde, İŞİD ile mücadele için doğru bir zamanlama mı?
4:  Ne yapacağı belli olamayan İŞİD ile savaş halindeyken, Türkiye’de erken seçimden nasıl bir sonuç çıkar? Acaba Türkiye ve AKP bundan nasıl etkilenir?
Eğer bu olayları her zaman kontrol edilebileceğini sananalar varsa, bilsinler ki bu gibi olaylar ne olacağı, ne yöne gideceği ve sonuçlanacağı belli olmayan hareketlerdir. Sel gibi herkesin evini yıkıp gidebilir.
                                                                   Ali Haydar
                                                                   25.07.2015