Tayland Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tayland'a gitti.

Tayland Dostluk Grubu Başkanı olan Milletvekili Emre Çalışkan, beraberinde AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile Tayland’a iner inmez çalışmalarına başladı. 

Türkiye Tayland Büyükelçisi Sayın Serap Ersoy Tayland’a gelen heyeti karşıladı ve parlamento heyetinin Tayland ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ifade etti. 

Heyetle ilk toplantıyı Tayland Yatırım Kurulu ile gerçekleştiren Milletvekili Emre Çalışkan Dostluk Grubu Başkanı olarak Türkiye-Tayland arasındaki diplomatik ilişkilerin yanı sıra ticari ve ekonomik ilişkilerin artırılması için gereken adımların atılacağını belirtti. Ayrıca toplantı davetinden dolayı Tayland Yatırım Kurulu Genel Sekreteri Sayın Wirat TATSARINGKANSAKUL’e teşekkürlerini iletti. 

İkinci toplantıyı Tayland Seyahat Acenteleri Birliği ile gerçekleştiren Milletvekili Emre Çalışkan, Taylandlı Turistlerin ülkemizde en fazla ziyaret ettikleri şehrin İstanbul'dan sonra Nevşehir olduğunu belirterek “Kapadokya’mıza büyük ilgi gösteren Taylandlı turistlerimizi daha güzel ağırlamak için seyahat acenteleri ile iş birliğini arttırmak için var gücümüzle çalışacağız” vurgusunu yaparak : '2023 senesinde Türkiye'ye gelen Tayland'lı turistler en fazla İstanbul'a, ardından da memleketim Nevşehir'e, Kapadokya'ya geldiler. Gelin karşılıklı iş birliği ile Nevşehir'e gelişleri artırarak Tayland'ta en çok tercih edilen şehir yapalım.' Dedi.

Taylandlı turistlerin ülkemizde en fazla tercih ettiği şehirler sırasıyla İstanbul, Nevşehir, Denizli, Antalya ve İzmir.