Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı bünyesinde görev yapan uyuşturucu ve bomba tespiti konusunda eğitimli köpekler  Kapadokya Havalimanında eğitim faaliyetleri icra ettiler.  

Valizleri didik didik aradılar!

Türkiye genelinde büyük başarılara imza atan Jandarma Teşkilatına özellikle asayiş, narkotik, kadavra, iz takip ve bomba arama gibi faaliyetlerde köpek eğiten Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı Kapadokya Havalimanında uygulamalı eğitim faaliyetleri icra ettiler.

Başta bomba ve uyuşturucu tespiti konusunda eğitilen özel köpekler, apronda görev alarak çok sayıda bavul, çanta ve kargoyu tek tek aradılar.

Türkiye genelindeki Havalimanlarında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri maksadıyla Nevşehir JAKEM tarafından özel olarak eğitilen bomba arama köpek unsurlarınca, uçuş öncesi çanta ve valiz araması yapıyor. Arama faaliyetlerinde etkin rol üstlenen bomba arama köpekleri suçun önlenmesi ve suçlunun tespitine yönelik çalışmalarda büyük önem arz ediyor.  

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde emniyet ve asayiş faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmektedir.