Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Milletvekili Prof. Filiz Kılıç, TBMM Genel Kurulunda “Millî Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Bütçesi” üzerine yaptığı konuşmasında şunları ifade etti;

"Ülkemizde son yıllarda eğitimde fiziki, teknolojik ve beşerî kapasitenin artırılmasına yönelik önemli iyileşmeler kaydedilmiştir. Derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azalmıştır. Okul öncesi ve temel eğitimde okullaşma oranında ciddi iyileşmelerle birlikte eğitime erişim de kolaylaşmıştır. 2024 yılı bütçesinde en fazla pay Milli Eğitim’e ayrılarak eğitimin niteliğinin daha da iyileştirilmesinin amaçlandığı apaçık görülmektedir.

Eğitimin niteliğinin artırılmasındaki en önemli ölçüt de hiç kuşkusuz öğretmenlerimizin özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi beklentilerinin mümkün olan en üst seviyede temin edilmesidir. Sorunsuz öğretmen, sorunsuz eğitim; huzurlu öğretmen huzurlu öğrenci ve aile demektir. Akademisyen kökenli bir vekil olarak altını çizmek isterim ki, öğretmenlerimizin her daim ve her şartta hem şahsım hem de Milliyetçi Hareket Partisi olarak yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra atanamayan öğretmen sorununun kademeli olarak çözülmesini ve bu konunun sorun olmaktan çıkarılmasını gerekli görüyoruz.
Nitekim bu konuyla ilgili Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Öğretmenler Günü’nde “Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakılmamalıdır.
Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, etap etap hepsi kadroya geçirilmelidir.” demiş ve partimizin görüşünü kamuoyu ile paylaşmıştır. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak gençlerimizin üniversite çağına gelmeden önce ilköğretim ve ortaöğretimde uygulanacak müfredatla, ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda yapılacak olgunlaşma sınavını esas alan bir eğitim modeliyle farklı çalışma alanlarına ya da eğitim kurumlarına yönlendirilmelerinin uygun olacağını düşünüyor ve bu konuda başlatılan çalışmaların hızlandırılmasını arzu ediyoruz.

Avanos ilçemize 16 derslik ve 3 atölyenin yerleşebileceği bir Lise binası ihtiyacı bulunmaktadır. Ayrıca TOKİ bölgesinde de 16 derslikli bir İlkokul binası için İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Millî Eğitim Bakanlığımıza resmi yazı gönderilmiştir. Acil ihtiyaç olan okulumuzun kısa sürede faaliyete geçmesini ümit ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifini tümüyle olumlu değerlendiriyor ve destekliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza ve onları yetiştiren cefakâr ve vefakâr öğretmenlerine eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyor, 2024 yılı bütçesinin aziz milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.