Üç dine ev sahipliği yapan Kudüs’ün sadece İsrail’in tekeline verilmesi, Arzı Mev’ud’la (vadedilmiş topraklar) birlikte ‘Büyük İsrail’ projesini hayata geçirmek için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor. Söz konusu topraklar içerisinde Suriye ve Türkiye de var...

"Nil'den Fırat'a" prensibiyle yayılmaya çalışan İsrail'in hedefinde Türkiye'nin bir bölümü de var. Peki, Nevşehir ve civarını kasdederek "Kuzey sınırlarımız Kapadokya'daki dağlara kadar dayanır" diyen Yahudi lider kim?

Cennetmekan Sultan Abdülhamid Han'dan Filistin topraklarını satın alma cüretinde bulunan ancak "Ben bir karış dahi olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır." cevabını alan Siyonizmin kurucusu Yahudi lider Theodor Herzl, 1897 yılındaki bir konuşmasında "Kuzey sınırlarımız Kapadokya'daki dağlara kadar dayanır. Güneyde de Süveyş Kanalı'na. Sloganımız, David ve Solomon'un Filistin'i olacaktır." demişti.

- Theodor Herzl'in 1897 yılında İsviçre'nin Basel şehrinde yapılan I. Dünya Siyonist Kongresi'nde yaptığı konuşma: “Kuzey sınırlarımız Kapadokya'daki dağlara kadar dayanır. Güneyde de Süveyş Kanalı'na dayanır. Sloganımız David ve Salamon'un (Davud ve Süleyman) Filistin'i olacaktır."
 

Bu durumda Fırat nehrinin çıktığı Erzurum ve Kapadokya'nın merkezindeki Nevşehir sınır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizle Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerimizin bir bölümü de Siyonistlerin nihai hedefleri arasında bulunuyor.

İsrail Devletinin kurucusu David Ben Gurion'da 1948 yılındaki bir konuşmasında "Filistin'in bugünkü haritası İngiliz manda yönetimi tarafından çizilmiştir. Yahudi halkının,gençlerimizin ve yetişkinlerimizin yerine getirmesi gereken bir iş daha vardır. Nil'den Fırat'a kadar." demiştir.

VAAD EDİLMİŞ TOPRAKLAR

Muharref Tevrat'ta da bu konu şöyle işlenmektedir;

"O zaman Rab bütün milletleri önünden kovacak ve sizden büyük

kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanlarınızın bastığı her yer sizin olacak. Sınırınız çölden Lübnan'dan ırmaktan, Fırat ırmağından garp denizine kadar olacaktır. Önünüzde kimse duramayacak, Allah'ınız Rab size söylediği gibi dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır."

(Tevrat, Yasanın Tekrarı, 11/24)

İsrail'in hedefinde Kapadokya denilen Nevşehir VAR ! 

2022 yılında Kanal 7 TV'de Orhan Karaağaç'ın düzenleyip sunduğu Kudüs ve Siyonizm konusunun konuşulduğu "Konuşacaklarımız Var" programına konuk olan Ozan Bodur, Siyonizmin nihai hedefi İsrail devletini kurmak değil, Siyonizmin nihai hedefi Arz-ı Mev'ud denilen Va'dedilmiş Topraklar'a ulaşmak ve bu toprakların kuzey sınırı bizi tehdit ediyor. Hani Filistin'e karşı bu ilgi alakanın nedeni ne? bu mesele bizi neden alakadar ediyor? sorusunun cevaplarından biride bu.

O sakat kafanın o katil kafanın kendi şablonuna oturttukları bu haritanın kuzey sınırları bizi tehdit ediyor. Yani bu adamların ulaşmak istedikleri kuzey sınırında Kapadokya var, Nevşehir var" dedi.

Hahamlar Tevrat'a sapkın üstün ırk inançlarını eklerken, bu ırkın yaşayacağı topraklara sınırlarını çizmeyi de unutmamışlardır. Tevrat'a göre Allah, Yahudilere Kenan diyarını vaat etmiştir. Yahudi dünya gerçekleşmeden önce, bu topraklarda sadece Yahudilerin yaşadığı bir devlet kuracaklarıdır. Bu devlet büyük dünya krallığının merkezi ve idare yeri olacaktır.

(FİB Haber.Com)