Hizmet emekçileri ve etkinlik sektörünün temsilcileri Nevşehir Kapadokya'da Ulusal Etkinlik Haftası kutlamalarıyla moral ve motivasyon buldu.

Her yıl Şubat ayının son haftası Ulusal Etkinlik Haftası olarak ilan edildi. Hafta kapsamında Nevşehir Etkinlik-Sen İl Başkanlığı tarafından da etkinlikler düzenlendi.

Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası Etkinlik-Sen 2023 yılında Yönetim Kurullarında almış oldukları karar ile İlgili Bakanlıklar ve Mercilere müracaat ederek her yılın son şubat haftasında Etkinlik İşverenleri ve Emekçileri ile kutlamak istediklerini beyan ederek, her yıl Şubat ayının son haftasını Ulusal Etkinlik Haftası olarak ilan edildi. Bu kapsamda şehrimizin başarılı iş kadınlarından İşletmeci organizatör ve Etkinlik-Sen il Başkanı Leyla Yılmaz, delegeler toplantısını Nevşehir'de düzenleyerek Türkiye'deki paydaşlara ve katılımcılara ev sahipliği yaptı…

İlk olarak Ankara’da Anıtkabir’e giden sektör temsilcileri, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozalesine çelenk koyarken, Tüm Etkinlik-Sen il başkanlıkları da, kendi şehirlerinde törenler düzenleyerek ’Ulusal Etkinlik Haftası’nı Kutlamalarını başlattı. Daha sonra Kapadokya’da 2 gün süren buluşmada, Türkiye’nin her bölgesinden katılan Etkinlik-Sen İl başkanları ve STK temsilcileri bir araya geldi.

Etkinlik haftası kutlamaları Ankara'da Anıtkabir'de Atatürk'ü anma programı ile başlarken daha sonra ise, Nevşehir Valiliğine çelenk sunumu ile devam etti. 30 ilden sendika Başkanlarının katılımı ile eşsiz doğası ve güzellikleri barındıran Kapadokya bölgesi gezildi. 

Etkinlik -Sen genel başkanı Ali Koray Özandaç  "Etkinlik ve hizmet sektöründe çalışan düğün salonları, etkinlik mekanı işletmecileri, prodüksiyon firmaları, menajerlik ajansları, organizasyon ve catering firmaları, restoran, cafe, lokanta ve otel işletmecisi işveren ve çalışan emekçileri topluluğu, ülke nüfusunda 20 milyon kişiyi etkiliyor. Tüm bu sektörlerin çatı kuruluşu Etkinlik-Sen olarak, bu büyük topluluğun belirli bir gün ve haftada anılıyor ve hatırlanıyor olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Problemlerimizin ve beklentilerimizin konuşulduğu, idarecilere sunacağımız projelerin değerlendirildiği böyle bir hafta herkes için çok anlamlı ve faydalı oldu" dedi.

Etkinlik-Sen Nevşehir İl Başkanı Leyla Yılmaz konuşmasında Türkiye Turizminin cenneti olan güzel kapadokyamızda sizleri ağırlamaktan şahsım ve ekip arkadaşlarım çok büyük gurur ve heyecan duyduk. Uzak yakın demeden aramıza katılan varlığıyla gücümüze güç katan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim iyi ki geldiniz. Bizi aynı çatı altına toplayarak birlik, beraberlik ,bütünlük ,yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan Genel Başkanımız Sayın Ali Koray Özandaça ayrıca teşekkür ederim" dedi.