Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, gökyüzünde tanımlanayan mavi ve parlak bir cisim görüldü.

Nevşehir'de gökyüzünde görülen mavi renkli cisim heyecanlandırdı...

Gökyüzünde görüntülenen daire biçimindeki mavi renkli cisim heyecana neden oldu.  Dün gece Saat 23.30 itibariyle ortaya çıkan ve yaklaşık bir saat boyunca gözle görünen cismin görüntüleri sosyal medyada da büyük ilgi gördü.  Kimi vatandaşlar görülen cismi UFO olarak yorumlarken, kimileri de cismin uydu ya da bir yıldız olarak değerlendirdi.

 Bilinmeyen cisim çok sayıda tartışmaya neden olurken, gizemli görüntünün ardından Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX olduğu iddia edildi.

Starlink uyduları Nevşehir'de görüldü

Öte yandan Kaymaklı ve Göre kasabalarıyla güvercinlik köyünde de gece gökyüzünde görülen cisimler dikkat çekti. Söz konusu ışıkların, Elon Musk'a ait Starlink uyduları olduğu öğrenilirken ilk defa görenler tedirgin oldu.

Vatandaşlarca cep telefonuyla çekilen cisimlerin, Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları olduğu öğrenildi.