Bir televizyon kanalında yayınlanan Güldür Güldür Show’un 2 Şubat 2024 tarihli bölümünde yayınlanan skeçte, gazilere saygısızlık içeren ifadeler nedeniyle büyük tepki topladı.

NEVŞEHİR BÜYÜK TEPKİ: “GAZİLERE DİL UZATAN BU İNSANLARI KINIYORUZ!”

Güldür Güldür adlı programda büyük bir skandala imza atıldı. Sözde "mizah" adı altında yayınlanan skeçte Türk ordusunun kahraman Gazileri hedef alındı. 

"Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz"

Tepkilerin odağındaki skeçte, bir gaziye yönelik "Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadeleri kullanıldı. Bununla da kalmayan skeçte, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "Gazikart" ile de alay edildi...

Show TV de yayınlanan Güldür Güldür Show'da haddini aşan skece tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'den de tepkiler yağdı.

SAVRAN: "Güldür Güldür HADDİNİ BİL!"

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Ağlanılacak halinize gülüyor ve bu ülkenin kutsallarına hakaret ediyorsunuz. Komedi adı altında algı yaparak insanları kutuplaştırıyorsunuz.  Unutmayın ki, Gazilerimiz, bizim övünç madalyalarımız ve onurumuzdur. Kahraman Gazilerimizin her zaman yanındayız" dedi. 

Savran açıklamasının devamında; "RTÜK Başkanımız Sayın  Ebubekir Şahin konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Bu skecin biran önce kaldırılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞKAN: "BU SKEÇ AMACINI AŞMIŞTIR"

Skandal skeçe sert tepki gösteren AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Yapımcısından yönetmenine oyuncusuna kadar sorgulanması gereken bir sahne bu. Gazilerimiz, şehitlerimiz Türk Milletinin kırmızı çizgisidir ve kutsalıdır. Toplumumuzun sinir uçları ile oynamaktan derhal vazgeçin! Bu skeç yayından kaldırılmalı ve gazilerimizden özür dilenmelidir!" dedi.

KILIÇ: "BU İĞRENÇ BİR SALDIRIDIR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, ''Gazilerimize yapılan saygısızlık, toplumun temel değerlerine yapılmış iğrenç bir saldırıdır. Şanlı Gazilerimiz hakkındaki bu utanç verici söylemleri kesinlikle kabul etmiyor, Gazilerimize olan sonsuz saygı ve minnetimizi bir kez daha vurguluyorum.'' dedi.

MHP Nevşehir Milletvekili Kılıç sosyal medya hesabından gazileri hedef alan "programa" tepki gösterdi.

MHP'li Kılıç'ın açıklaması şu şekilde;“Gazilerimiz yaşayan anıtlardır.” der Ulu Gazi. Bizim ülkemizin kurucusu bir Gazi’dir. Bir televizyon kanalında sözde mizah adı altında Gazilerimize yönelik haddini aşan hakaret dolu ifadeleri şiddetle kınıyorum.  Gazilerimize yapılan saygısızlık, toplumun temel değerlerine yapılmış iğrenç bir saldırıdır. Şanlı Gazilerimiz hakkındaki bu utanç verici söylemleri kesinlikle kabul etmiyor, Gazilerimize olan sonsuz saygı ve minnetimizi bir kez daha vurguluyorum. Gazilerimizin her daim yanındayız."

SALAŞ: “ŞİDDETLE KINIYORUM”

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş; "Her şeyin mizahı olmaz, komik olmaya çalışacağız derken haddinizi de aşmayın. Gerçekten mizah yapacak başka konu kalmadı mı? Gazilerimizle dalga geçecek kadar nasıl düşebiliyorsunuz anlamıyorum. Gazilerimiz bizim gurur kaynağımız ve onurumuzdur!" dedi.

GÖKTAŞ: "ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez.' dedi.

Gazi ve şehit yakınları dernekleri de skeçe tepki gösterdi!

Kahraman Gazilerimiz ve şehit yakınları dernekleri de skeçe tepki gösterdi. Dernekler, skeçin “gazilere ve şehitlere saygısızlık” olduğunu ve yaptırım gerektiğini savundu.

AFRİN GAZİSİ ZEKİ DİDİNMEZ: "GAZİLERİMİZE DİL UZATANLARI KINIYORUZ"

Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında: "Vatan, Bayrak , millet aşkıyla tarihe destan yazan Gazilerimiz, bu aziz Millet Dünya üzerinde var olduğu müddetçe , bu topraklarda yaşayan herkes için birer onur , gurur ve şeref abideleridir. Güldür Güldür skecinin, Gazileri alaya alarak dalga geçmesini kınıyoruz, gerekli İşlemlerin yapılmasını talep  ediyoruz." dedi.

Güldür Güldür’e inceleme başlatıldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır.' açıklamasında bulundu. Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ÖZÜR DİLEDİLER...

Güldür Güldür Show tarafından gelen tepkiler üzerine Özür diledi. Proğramın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Youtube’da yayınlanan ve sosyal medyada bahsi geçen skecimiz toplumsal ve kültürel değerleri hiçe sayan yozlaşmış bir karakterin eleştirisidir. Niyetimiz ortak değerlerin korunmasına vurgu yapmakken, skeç içerisinden alınmış bir kesit anlam ve bağlamından kopartılmış, vermek istediğimiz mesajın tam aksi bir anlam ortaya çıkmıştır. Bu durumu üzülerek karşılıyor ve bahsi geçen skeci yayından kaldırıyoruz. Kahraman gazilerimizden özür diliyoruz” 

“YAYINLANMAYA UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR”

Show TV ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır. Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz."