NEVŞEHİR’DEN (MUAKKATEN) AYRILIRKEN!..
Bazı değerler vardır ki seçimi kişiye ait değildir. Anne-baba; erkek-kız; ülke-şehir gibi… Bunların ve bazı durumların belirleyicisi Yüce yaratıcıdır. Mesela bizim Nevşehir’de bir anne-babanın erkek çocuğu olarak 1960 yılında dünyaya gelmemiz gibi.
İlkokul’un dışındaki eğitimimi İstanbul’da tamamladım. Sonra öğretmen olarak önce Van/Erciş’e daha sonra da Nevşehir’e tayinim çıktı. (31 Mart 1985)20 yıl bir fiil eğitim-öğretim faaliyetinde bulundum. Bu süre içerisinde iyi niyet çerçevesinde dinine, vatanına hayırlı insanların yetişmesi için gayret ettim. Aynı zamanda değişik sivil toplum kuruluşlarında farklı etkinliklerde bulundum.
2005 yılında Nevşehir Özel İdare Genel Sekreterliğine atandım. 2 yıl 8 ay hizmetimin sonunda yaşamını, fitne fücur üzerine kurgulayan birileri ve destekçileri tarafından İlahiyatçılığımı bahane ederek ve kendinin oraya atanmasını sağlamak maksadıyla beni mahkemeye verdi… Dolayısıyla görevimden ayrılmak zorunda kaldım. (15.05.2008)
Çok kıymetli kardeşlerim!
İnsan olmanın gereği olarak çalıştığım süre içerisinde; sevdim-sevildim, üzdüm-üzüldüm, kızdım-kızdırdım, bu zaman zarfında küsmedim ama kırıldığım kimseler olmuştur...
Şunu çok samimi olarak söylemek isterim ki, Nevşehir ve Nevşehirlileri çok seviyorum. Doğup büyüdüğüm şehrimde güzelliklerin hâkim olması için, fikren ve fiziken gayret ettim ve edeceğim de.
Bütün arzum adil, samimi, güvenilir, şeffaf ve dürüst hizmet etmektir. Cenabı Hak’tan en büyük temennim budur.
Rabbimin inayetiyle, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kendim ve varlıklarıyla gurur duyduğum aile efradıma haram lokma yedirmemektir. 
28 yıldır muhtelif okullarda ve Özel İdare’de yaptığım çalışmama (şimdilik) bir başka il ve kurumda çalışmak üzere ara veriyorum…
Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan, Türk Tarih Kurumu’na Başkan Yardımcısı olarak gidiyorum.
Kurum Başkanı dostum Prof. Dr. Metin Hülagu, bir telefon görüşmemizde müşterek çalışma teklifinde bulundu. Benim için zor da olsa gitme kararı aldım… Yabancısı olduğum bir kurum olmakla beraber hayırlı işler yapmak ve gelmemi isteyen değerli başkana yardımcı olmak için inşallah elimden geleni yapacağım.
Nevşehir’de Görev yaptığım süre içerisinde en ufak da olsa hakkı olana hakkını vermek istiyorum. Bu yazımı ilan kabul ederek tüm tanıyanların bu konu da duyarlılık göstermesini istiyorum…
Kırdığım, üzdüğüm ve incittiğim biriler varsa haklarını helal etmelerini istiyorum.
Bana gelince, benim hayatta hakkımı helal etmeyeceğim tek kişi ve kişiler; İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık besleyenlerdir. Onun dışında şunu ifade etmek isterim ki, kırıldığım insanlar olmasına rağmen onlar da dâhil herkese, hakkımı helal ediyorum.
Oraya tayinimin çıkmasında katkı sağlayan tüm dostlarıma teşekkür ederim.
Allah’a ısmarladık.
                                                                                                 Ahmet BELADA
                                                                                 [email protected]