Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Ahmet Vefa Küçük 1 Mart 1943tarihinde Nevşehir’de doğmuştur. Dokuz yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlkokul ve orta okuldan sonra Vefa Lisesi’ni bitirdi. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak avukatlık unvanını kazanmıştır. Yedi yıl Avukatlık yaptıktan sonra önce demir çelik sektöründe ticarete atılan Küçük, 2007 yılında Dinamik Yapı ile inşaat sektörüne girmiştir .Dinamik Yapı firmasınınYönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.  Firması İzmit Konut Projesi, Polonya, Kuveyt ve Romanya’da alış veriş merkezleri yapmıştır.

Dört yıl Vefa Vakfı başkanlığını yapmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkan vekili olarak 1994-1998 yılları arasında yönetim kurulunda görev yaptı. 2015 yılı Nisan ayında kulübün Yüksek Divan Kurulu başkanı olarak girdiği seçimde üç yıllığına yeniden başkan seçildi. 2018 yılında yapılan seçimle bu üyeliğini sürdürmüştür. Adı Fenerbahçe Spor kulübü ile özdeşleşen işadamlarından birisidir.

20 yılı aşkın süre Kocaeli Sanayi Odası’nda meclis üyeliği ve meclis başkanlığı ve TOBB Sanayi Konseyi üyeliği yapmıştır.

Halen Fenerbahçe Üniversitesi mütevelli heyeti başkan vekilidir.

Gerek sanayi sektöründe ve gerekse spor alanında yüksek bir yere gelebilen ender Nevşehirlilerden birisidir.

Küçük doğum yeri olan Nevşehir’i asla unutmamış, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi adına Semra Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesini inşaa edilmesine katkı sağlamıştır. Başka alanlarda da yardım ve katkı sağladığı bilinmektedir.

Nevşehir ilinde Vefa Küçük adı bir caddeye verilerek yaşatılmaktadır. Küçük’ün  doğduğu yeri unutmayan yardımsever davranışlarının diğer Nevşehirli işadamlarına da örnek olmasını dileriz.