Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş açıklamasında; Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında "Mucize görmek istersen bir tohum ek!" sloganı ile başlattığımız "Okuldaki Çiftlik" projesiyle çocukların tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmalarını, bilinçlenmelerini, aidiyet duygusu geliştirmelerini ve harekete geçmeleri hedeflenmektedir.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile belirlenmiş olan Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi bahçesinde kurulacak olan sera, kümes ve meyve bahçelerinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerle çocuklarımız üretim süreçlerine dâhil edileceklerdir. Böylece erken dönemden başlayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın; zihinsel, fiziksel ve duygusal pek çok beceriyi bir arada edinebilecekleri doğal eğitim ortamında büyümelerine katkı sağlanacaktır” dedi ve proje uygulamalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında 26 Nisan tarihinde, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi resim atölyesinde öğrenciler ile birlikte ahşap kuş yuvaları boyanarak, kuşlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.