Nevşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Ayasofya’dan Mescid-i Aksa’ya Özgür Kudüs, Özgür Aksa' adlı söyleşi programı Ayasofya Camii Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

 “Kalbimdeki Filistin” adlı söyleşi programı düzenlendi.

Kapadokya Kültür Merkezinde, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Belediye Meclis üyesi Ahmet Ağır, Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal,  STK temsilcileri, üniversiteli gençler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan program, hayatlarını kaybeden Filistinli şehitler ve vatan şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Nevşehir'de  konuşan Ayasofya Camii Baş İmam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 'Filistin’i parayla sattılar’ diye kardeşlerimizi suçluyorlar. Tarihi gerçeklere hakikatlere tamamen ters olan bir yalandır' dedi.

Ayasofya Camii Baş İmam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay burada yaptığı konuşmasında; 'Kudüs 3 defa İslam orduları tarafından fethedilmiştir. Fethedildiği zaman diliminde de bir Darüsselam haline gelmiştir. Yani barış yurdu haline gelmiştir. Aslında İbranicede Jerusalem de barış şehri demektir. Aslında insanların gösterdiği adalet ile orası zaten mübarek topraklardır. İnsanlara barış sunar. Orası Hazreti Musa’ya Cenab-ı Hakk’ın vahyini ilettiği Tur Dağı’nın bulunduğu topraklardır. Ama insanlar tarih içinde burayı zulumat, mezalim şehri haline getirmişlerdir' dedi.

'Filistin parayla satılmadı'

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, 'Yaptıkları zulümleri ters yüz eden, medya dili ile dezenformasyona tabi tutan bir toplumla karşı karşıyayız. Tarihi olarak genlerindeki bu yalancılık, ters yüz etme şimdi de devam ediyor. Filistin’i parayla sattılar diye kardeşlerimizi suçluyorlar. Tarihi gerçeklere hakikatlere tamamen ters olan bir yalandır. Bunu böyle bize yutturmaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmemeliyiz' ifadelerini kullandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Gazze’de yaşanılan insanlık suçunu sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. Katil İsrail’in yapmış olduğu soykırımı lanetleyip, sesimizi duyurabildiğimiz kadar uzağa duyurmamız gerekli. Kıymetli misafirlerimiz Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Necip Karakaya bu akşam bize Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlattı."