İHH ( İnsani yardım vakfı ) Nevşehir koordinatörü Baki öncel ‘’ Rus askerî güçleri tarafından desteklenen Ermeni birlikleri, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında bir soykırım gerçekleştirmesinin üzerinden 23  yıl geçmesine rağmen uluslar arası platformda hocalı katliamına sessizlik insanlık açısından utanç vericidir ..’’dedi..

    26 şubat 1992 Gerçekleşen  katliam; uluslararası hukukun soykırım suçu, insanlığa karşı suçlar, saldırı suçu ve barışa karşı suçlar ..gibi muhtelif kurallarını çiğnemiştir. diyen İHH ( İnsani yardım vakfı ) Nevşehir koordinatörü Baki Öncel,  ‘’..Hocalı Katliamı akabinde Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal eden Ermenistan’ın işgali hâlen sürmektedir..’’ dedi.

    ‘’..Ermeni işgali nedeniyle yurtlarını terk etmek durumunda kalan bir milyon Azeri evlerine dönecekleri günü beklemektedir.  Üzerinden 23  yıl geçmesine rağmen Hocalı Katliamı’nda esir alınan 1.275 kişiden 150’si hâlen kayıptır.  Hocalı Katliamı’nın sorumlularına henüz herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış, Hocalı Katliamı uluslararası düzeyde soykırım olarak tanınmamıştır.’’ .diyen  İHH ( İnsani yardım vakfı )  Nevşehir koordinatörü Baki öncel, ‘’oysa daha dün diyebileceğimiz bir zamanda  Fransa da terör bahane edilerek neredeyse tüm dünyayı ayağa kaldıran güçler nedense ölen, öldürülen, katledilen, soy kırıma uğrayan İslam kimliğine sahipse kuzuların sessizliğine bürünülmektedir..’’ dedi.   Hocalı Katliamı sorumlularından Serj Sarkisyan , Ermenistan da ki en yüksek  siyasi makam olan, Ermenistan cumhur  başkanlığını 09 nisan 2008 tarihinden beri  sürdürmesi ise manidardır. diyen  İHH ( insan hak ve hürriyetleri ) Nevşehir koordinatörü öncel   ‘’ Hocalı Katliamı,uluslararası yargı organlarına taşınmasının gerekliğine vurgu yaparak; uluslar arası  toplumun Uluslararası Ceza Mahkemesi, Savaş Suçları Mahkemesi,  İnsan Hakları Mahkemesi gibi unsurları kullanılmalıdır. İnsanlık vicdanının da katledildiği Hocalı Katliamı’nın sorumluları, yaptıklarının hesabını  tüm uluslararası toplum önünde vermelidir.. ‘’ diyerek ,….’’hocalı katliamının unutulmaması ve unutturulmaması gereklidir .’’ dedi.