Bahar ayının yaklaşması ile Kuluçka döneminde  kaz ve ördeklerin yuva yapabilmeleri için kayık ile adaya saman balyaları götürülerek dağıtıldı.

 

Avanos Belediyesi daha önceki yıllarda da olduğu gibi kuluçka zamanı öncesinde kazlar için güvenli bir yaşam alanı oluşturmak üzere bu yılda  tedbir aldı. Alınan önlemler sonucunda 2011 yılından bu yana kazların kuluçka dönemi başarılı geçiyor. Bu yıl da sağlıklı bir yaşam ve kuluçka alanı oluşturmak amacıyla, geçtiğimiz aylarda ada üzerinde düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştı. Kuluçka zamanının yaklaşması da göz önüne alınarak hafta sonu belediyemiz ekipleri tarafından, kazların yuva yapmaları için adaya kayık ile saman balyaları götürülerek bırakıldı.

 

Hava şartlarına bağlı olarak değişebilmekle birlikte geçtiğimiz yıllarda kaz ve ördekler şubat ayı içinde kuluçkalıklara yumurtlamaya başlamışlardı. Önümüzdeki haftalarda kazlar kuluçkalara yumurtlamaya başlayacaklar. Nisan ayı içerisinde de yılın ilk kaz ve ördek yavruları kuluçkadan çıkmaya başlayacak.