Nevşehir’de yılın ilk sabah namazında vatandaşlarımız Alibey Camii’ne akın etti. Sabah namazını kılan cemaat, şehitlerimiz ve İsrail’in zulmü altında inleyen Filistinliler için dua etti.

Nevşehir İl Müftülüğü, Milli İrade Platformu, Eğitime Destek Platformu,Alemdar İmam Hatipliler Derneği ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu’nun destek verdiği program Nevşehir Merkez Alibey Camii’nde gerçekleştirilirken tüm ilçelerde de aynı program yapıldı.

Cami etrafında araçlara park yeri bulmada zorlanan vatandaşlarımız, cami içini de hınca hınç doldurdu. Sabah namazı programına cemaat aileleriyle katılım sağlarken, kadın ve çocuk sayısının çok olması da dikkat çekti.

2024 yılının ilk sabah namazı Nevşehir’de Alibey Camii’ndeki program ile kılındı. Nevşehir İl Müftülüğü İmam Hatipleri tarafından Kur’anı Kerim tilaveti edildi, ilahiler okundu. İl Müftü Vekili Selami KURT Beyefendi tarafından dua okundu. KURT, “Şu ana kadar vatan için, bayrak için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dünya üzerinde zulme uğrayan Filistinli, Doğu Türkistanlı ve diğer mazlum Müslümanlara Rabbimiz kurtuluş nasip etsin” diye dua ederken, cami cemaati hep birden “amin” dedi.

Namaz sonrası cemaat birbirleriyle musafaha etti. Ayrıca Alemdar İmam Hatipliler Derneği tarafından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Nevşehir ili tüm ilçelerinde de sabah namazı programı gerçekleştirildi. Acıgöl Merkez Çarşı Camii’nde, Avanos Şehit Şevket Tekin Camii’nde, Derinkuyu Ekmekci Camii’nde, Gülşehir Kurşunlu Camii’nde, Hacıbektaş Tekke Camii’nde, Kozaklı Merkez Camii’de ve Ürgüp Arpacızade Camii’nde vatandaşlar sabah namazını kılıp, dualar etti.