Üretmekten hiç yorulmak bilmiyor, elektriği asla tüketmiyor, uyku saati geldiğinde bile koşturmak, oyun oynamak istemiyor mi?

28 MAYIS DÜNYA OYUN OYNAMA GÜNÜ kutlu olsun!

Çocuğunuz hiç yorulmak bilmiyor, enerjisi asla tükenmiyor, uyku saati geldiğinde bile koşturmak, oyun oynamak istiyor değil mi? 
Merak etmeyin, bu durum oldukça normal ve sağlıklı!

Bireyin ilk yıllarında oyun, hayat demektir. Sosyalleşmeyi, kuralları, ilişki kurmayı, sorun çözmeyi yani hayatı ancak oynadıkları oyunlar ile öğrenebilir ve kendilerini bu oyunlarda keşfedip geliştirebilirler. Aksine çocuklarınızın oyun oynamaması bir sorun olduğunun işareti olabilir. 

Siz ebeveynleriyle birlikte oynadıkları gıdıklama oyunları, evcilik ya da korkutma oyunları gibi basit oyunlar, geleneksel çocuk oyunları ve hatta gerekli güvenlik önemlerini aldığınız tehlikeli oyunlar bile çocuklarınızın fiziksel ve psikolojik gelişimine büyük katkı sağlar.

Bazı oyun önerileri:
    ⁃    Taklit , Kukla oyunları
    ⁃    Kovalamaca, yerden yüksek ya da saklambaç gibi geleneksel çocuk oyunları
    ⁃    Güreş, gıdıklama gibi temas gerektiren oyunlar
    ⁃    Sıcak-Soğuk , Deve-Cüce
    ⁃    Rol değişim oyunları
    ⁃    Puzzle
    ⁃    Ailece oynanabilen kutu ve kart oyunları
    ⁃    Evcilik veya meslek oyunları 
    ⁃    Öykü oluşturma

Bol oyunlu bir gün olsun, İyi eğlenceler.

“Bireyin ilk yıllarını hiçbir şey yapmadan geçirmesine şaşırıyorsunuz. Ne demek! Mutlu olmak hiçbir şey midir?Zıplamak, oynamak, bütün gün koşmak hiçbir şey midir? Birey hayatının hiçbir döneminde bu kadar meşgul olmayacaktır.”
Jean Jacques Rousseau