Nevşehir Bisikletliler Derneği ve Kapadokya Bisiklet Grubunun ortaklaşa gerçekleştirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları bugün renkli görüntülerle bisiklet turu düzenledi.

Nevşehir'den bir çok bisiklet severin katıldığı bisiklet severler Nevşehir'in sembolü olan Kayaşehir'e pedal çevirdi.

Nevşehir Bisikletliler Derneği Başkanı Cihan Cambaz, Kapadokya Bisiklet Grubu kurucusu Durmuş Kaynar ve Bahri Aydoğan ile yaptığımız röportajlarda
Cihan Cambaz: "Cumhuriyet in 100. Yılında gençliğin enerjisiyle pedalladik. Çok güzel bir hava durumu vardı. Etkinliğe 7 sinden 70 ine harkesin katılması manidar. Nevsehirin önemli lokasyonlarindan Nevşehir Kalesine tirmandik. Orada zaferin ve birlik olmanın gücünü gördük. Çocuklarımızın ve genclerin bugün bu şekilde zorlu yolları aşması onlara olan güvenimizi arttırdı. Ayrıca polis ekiplerimiz ve güvenlik güçlerimiz de bize destek oldular. Katılım gösteren herkese ve destekleyenlere teşekkürler. CUMHURİYET BAYRAMİMİZ KUTLU OLSUN."

Kapadokya Bisiklet Grubu Kurucusu Durmuş Kaynar ve Bahri Aydoğan ile yaptığımız görüşmede: "İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ''ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim'' sözü ile milli mücadele ruhumuzla 100 yıl boyunca gösterdiğimiz birlik ve beraberlikle, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yarınlarını inşa ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek sağlıklı kalabilmek genç ve dinamik bir şekilde kalmak, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla mümkündür. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun." diyerek sözlelerini tamamladı.