Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Nadire ninenin evinden getirdiği yorganı çuvala koyup, elinde bastonu sırtında taşıyarak yardım toplama noktasına getirirken, onun  bu vefakâr davranışı tüm Türkiye’de gündem olmuştu.

Nevşehirli Nadire nine'ye teşekkür ziyareti...

Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş ve Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, ''Yüzyılın felaketi'' diye adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin ilk günlerinde sırtında taşıdığı yorganı depremzedeler için bağışlayan Nadire Nine'yi ziyaret ettiler.

Yaptığı örnek davranışı ile sadece Derinkuyu, Nevşehir değil tüm Türkiye'yi duygulandıran ve ülkemizin gönlüne taht kuran Nadire Nineye gerçekleşen ziyarette, Türk milletinin merhamet mirasını gelecek nesillere yaşayarak aktardığı için teşekkür edildi.

Başkan Aksoy; "Nadire ninelerde Nene hatunlarda bitmez!

 84 yaşındaki Nadire nine'nin ellerinden öperek teşekkürlerini ifade eden Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Ülkemizde kışın en ağır günlerinde yaşanan asrın felaketinin ilk günlerinde, depremzedeler üşümesin diye evindeki yorganları sırtına alarak toplama merkezine getiren 84 yaşındaki Nadire ninemizi Derinkuyu Kaymakamımız Sayın Esra Demirtaş ile birlikte ziyaret ederek, Türk milletinin merhamet mirasını gelecek nesillere yaşayarak aktardığı için teşekkürlerimizi sunduk. Bu ruh bu yürek var oldukça bu vatanın nene hatunları bitmez." dedi.

Başkan Aksoy, "Birlik ve beraberliğimiz bizlere bu vatanın asla yıkılmayacağının kanıtıdır. Millet olarak tarihimizin en büyük felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremde Tek yürek olan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Derinkuyu'lu Nadire Utku nine, beli bükük elinde bastonuyla sırtına yüklediği malzemeleri depremzedeler için taşıdığı bu görüntü tüm Türkiye'yi duygulandırmıştı.

"Nene Hatun'lar bitmez!