Nevşehir’de eğitimin lideri Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2023-2024 öğretim yılı 1. sınıf kayıtlarından sonra 3, 5 ve 6. sınıf kontenjanları da doldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın Ahmet Ünal yaptığı açıklamada; “Geçen yıl olduğu gibi buyıl da Nisan ayı başında 1.ve 3. sınıf kayıtlarımızı doldurmuştuk. 25 Şubat 2023 tarihinde yaptığımız bursluluk sınavlarının ardından 5 ve 6. sınıflarımızın da kayıtlarını doldurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünden itibaren oluşabilecek kontenjan boşlukları için sadece ön kayıtlarımıza devam ediyoruz. Aklın ve Bilimin Işığında Yüreği Vatan, Millet Ve Bayrak Sevgisi İle Çarpan Nesiller Yetiştiriyoruz.’ sloganıyla çıktığımız bu yol da Nevşehir halkının okulumuza ve bize olan güvenlerini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin önde geleneği tim kurumlarından biri olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 5 ve 6. sınıflarında İngilizce ağırlıklı bir eğitim vermekteyiz. Bununla beraber temel derslerimizin yanısıra spor branş dersleri (basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Drama, Astronomi, Satranç, Halk Oyunları, Stem, Kodlama ve Robotik, Akıl Oyunları,) İspanyolca dersleri okulumuzun branş öğretmenleri tarafından seçmeli ders olarak verilmekte ve öğrencilerimizin yetenekleri, ilgi alanları erken yaşta keşfedilmektedir. Yüksek akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerimizin doğru insan olmaları için her türlü çalışmaları planlamaktayız.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak akademik öğrenmeyi gerçekleştirirken gözlem, ölçme, sınıflama yapan, verileri kaydeden, hipotez kuran, verileri kullanan, model oluşturan, değişkenleri kontroleden ve biliminsanlarının becerileriyle deney yapan öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin küresel rekabet edayalı bilgi ve teknoloji çağında, yaşam ve kariyer ortamına hazır olabilmeleri için; bilimsel bilgiye ulaşabilen, bilimsel bilginin kullanılmasına ilişkin analitik düşünen, doğru karar veren, inovatif düşünen, girişimci, iletişim ve işbirliği becerilerine sahip ,okulda öğrendikleri bilgileri günlük hayata aktaran, sahip oldukları 21. yüzyıl bilim, yaşam ve okur yazarlık becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir sistem  içerisinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.

Nevşehir halkına Altınyıldız İlköğretim Kurumuna göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. “Önce eğitim,önce insan”anlayışımızla önceliğimiz hep  kaliteli eğitim olmuştur. Altınyıldız ailesi olarak Altınyıldız İlk öğretim Kurumunu Türkiye’nin En Kaliteli ,Enİyi ,En Başarılı Eğitim Kurumu yapabilme inancımızla daha büyük bir heyecanla çalışmalarımıza devamedecek olup bize güvenenleri mahcupetmeyeceğiz.’ İfadelerine yer verdi.