Altınyıldız İlköğretim Kurumunun Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Erasmus+ Ka210 Sch ‘’Happy Children -Future STEAM Innovatoes and Explorers’’isimli Projemizin ilk toplantısı Bulgaristan’ın Vidin kentinde  gerçekleşti.

Bulgaristan koordinatörlüğünde yürütülen projenin ilk toplantısına İtalya, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye’den öğretmenler katıldı. Proje kapsamında birçok STEAM etkinliği yapılırken öğrenci ve öğretmenler birlikte oyunlar oynadı , yarışmalar düzenlendi.  Proje takımları birbirlerini tanıdı, kaynaştı, yeni dostluklar kuruldu. Proje işleyişine yönelik ortak kararlar alındı. Düzenlenen çevre gezileriyle Bulgaristan’ın kültürü ,tarihi , doğal güzellikleri yerinde görüldü, incelendi .’’Pycanka Anaokulu" nda düzenlenen Sertifika töreninin ardından katılımcılar ülkeden ayrılırken duygusal anlar yaşandı. Özel Altınyıldız İlköğretim Kurum Müdürü sayın Ahmet Ünal , bu güzel buluşma ve mükemmel ev sahipliği için Bulgar "Pycanka Anaokulu"  yönetici ve öğretmenlerine,  katılım sağlayan Erasmus Proje Takımlarına çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Bulgaristan’daki ilk toplantının çok verimli ve başarılı geçtiğini ifade eden Sayın Ünal, bir çok kazanımla geri dönen öğretmenlerimize  ve okulumuzun Erasmus+ ve eTwinning Proje Koordinatörü Sibel Özdil’e emeklerinden dolayı teşekkür etti.