Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı sebebiyle Ürgüp'te program düzenlendi.
“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında, saat 09:05’te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma merasimi düzenlendi. Anma etkinlikleri Belediye Sinema Salonundaki programla devam etti.
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasından sonra, saatler 09:05’i gösterdiğinde 2 dakikalık ikaz sireni ile tören komitesi ve vatandaşlarımız saygı duruşunda bulunuldu.
İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Sinema Salonundaki anma programına geçildi.
Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında dünya liderlerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki görüşleri ve oratoryo gösterisi ve zeybek halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. 
Atatürk'ün sevdiği eserlere de yer verilen anma programına Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Timur Budak, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Siyasi parti temsilcileri, Kurum Müdürleri, daire amirleri, Öğretmen, Öğrenci ve Vatandaşlar katıldı.
Salon çıkışında Atatürk'ün sevdiği yemeklerin de ikram edildiği programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından tebrik edildi.