AVUKAT TARAF DEĞİLDİR
16.03.2021 tarihinde İstanbul Barosu'na kayıtlı henüz 26 yaşında ve mesleğinin ilk yılında olan Avukat Ersin Arslan , icra işlemi için gittiği evde silahla vurularak öldürüldü. Ne acı bir olay değil mi?
Avukata karşı git gide şişirilen nefretin son tezahürü..
Avukat Ersin Arslan..
Mesleğinin ilk yılındaydı..
Annesinin biricik evladıydı..
Avukat olabilmek için yıllarca gurbette, babasının dişinden tırnağından artırdığı parayla okumuştu..
Genç yaşta ailesinin geçimini üstlenmiş, ekmeğinin peşindeydi...
Bu sene düğünü vardı.
Hayalleri vardı..
Ama her şey yarım kaldı...
Vuruldu...
Mesleğini icra ederken öldü.
Yaşamak ve yaşatmak için mücadele ederken öldürüldü !
Kendini bilmez bir cani tarafından katledildi !
Ne garip bir olay değil mi?! Tek suçu mesleğini yapmak ve başkalarının hakkını aramak. Alacak onun alacağı değil, borç onun borcu değil. Ama ölen o...
Öldüren, bir kişi değil aslında... Öldüren bu bulanık zihniyet. Avukatı taraf olarak gören, yalancı ve paracı olarak nitelendiren, avukattan nefret eden, karşısındakine olan kinini avukata karşı kusan, aciz, cılız ve alçak bir zihniyet...
Tüm meslektaşlarım adına bu kirli zihniyete sesleniyorum:
Çekin artık kanlı ellerinizi cübbemizden..
Bırakın artık bu küflü zihniyeti..
Nefret etmeyin bizden! Demir parmaklıklar ardında yalnız kaldığınız zaman yine biz koşacağız imdadınıza.. Yine bize sığınacaksınız! Çareyi yine bizde arayacaksınız! Yapmayın!
Soruyorum size:
Fırıncı ekmek yaptığı için, manav meyve sattığı için, öğretmen eğitim verdiği için, polis güvenliği sağladığı için suçlu olabilir mi?! Olamaz değil mi? Peki kamu görevlisi olan ve mesleğini yapan bir avukatı neden suçlu görüyorsunuz? Neye dayanarak onu öldürmeyi haklı buluyorsunuz?!
Size göre; alacaklı haklı, borçlu haklı.. Boşanan haklı, boşayan haklı.. İşçi haklı, iş veren haklı.. Nasrettin hoca misali herkes haklı, bir tek avukat haksız değil mi?.. Ama günün sonunda hepinizin geleceği yer yine avukatın yanı!
Bırakın artık bu zihniyeti..
Ve şunu bilin: Avukat yalancı değildir, hırsız hiç değildir! Avukat savunma makamı olarak vatandaşın en büyük güvencesidir. Hakkını arayan vatandaşın en gür sesidir.
Ve unutmayın ki:
AVUKAT TARAF DEĞİLDİR!