Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, yılbaşından itibaren asgari ücretin artırılmasıyla birlikte iş gücü piyasasında çok ciddi bir sorun yaşanmadığına dikkat çekerken, güneşin kendini göstermesiyle birlikte il genelinde iş gücü piyasasının biraz daha rahatladığını dile getirdi.
İşsizlerin müracaatları sonrasında işe göndermelerde son dönemlerde ciddi bir hareketliliğin yaşanmaya başlandığına değinen Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlhan Temel, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü olarak 2 işçi çalıştıran işletmelerin 1 işçisinin maaşının 1 yıl süresince kurum tarafından ödeniyor olmasının da iş gücü piyasasına olumlu etki yaptığını dile getirdi.
Temel, “Yeni işçiyi kurum aracılığıyla başlatma konusunda ilimizde ciddi bir gelişme yaşandı. Nihayetinde bu da iş gücü piyasasına önemli bir katkıdır. Üstelik daimi çalışmaya da bir alt yapı teşkil ediyor. İş başı eğitim programına katılan kişi hayatı boyunca bu belgenin avantajlarından yararlanabiliyor. Asgari ücret düzeyinde maaş alacak olan kişi aynı zamanda kurumun sağlık sigortasını yatırması avantajından da yararlanacak. İlimiz genelinde asgari ücretin artırılmasıyla birlikte çok ciddi bir sorun yaşanmadı. Kurumumuzun uyguladığı bu tür projelerle birlikte iş gücü piyasasının rahatlatıldığını düşünüyorum” dedi.