Gümrük AŞ. ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği ile TOBB'un kurucusu olduğu Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20. yılını Berlin’de Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla kutladılar.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği ile TOBB olarak kurucusu olduğumuz Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20. yılını Berlin’de Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’ın katılımıyla kutladık. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler için önemli bir adres ve referans noktası haline geldi.

Türkiye’de 8 binin üzerinde Alman firması faaliyet gösteriyor. 120 bin kişiye istihdam sağlıyorlar. Almanya’da 80 bin Türk girişimci, 500 bin kişiye istihdam sağlıyor." dedi.

Gümrük AŞ. ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız'da; "Almanya’nın Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı ve yabancı yatırımcısı olduğunu dile getirerek, “Biz hem Türkiye’deki Alman firmalarının yatırımlarıyla ve hem de Almanya’daki Türk gurbetçilerimizin kurdukları firmalarının yatırımlarıyla gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu program sonrası Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Üyeliğine kabul edilen Nevşehirli iş insanı hemşerimiz Yaşar Eroğlu, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin ve Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Salih Taşdirek ile günün anısına fotoğraf çekitirdiler.