İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir’de ilk defa düzenlenecek olan “1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi”ne katılmak üzere sabah saatlerinde hava yoluyla Nevşehir'e geldi.

Medya Platformu tarafından İçişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Nevşehir'de düzenlenen “1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi”ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu...

Diyarbakır Anneleri direnişinin HDPKK'yı moral olarak çökerttiğini ifade eden Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmasında; "Annelik, tarif edilebilecek en yüksek duygudur. Evlat Nöbetindeki annelerin ortaya koydukları mücadele, bundan bir asır sonra bakıldığında, bu ülkede bir bitişi ve bir başlangıcı ifade edecek... Her birine minnettarız" dedi.

Bakan Soylu açıklamasında şunları ifade etti;

9-10 yaşındaki çocukları dağa çıkaracaklar. Yine meşru sistem içerisinde belediyelerden dağlara erzak götürülecek silah taşınacak kurdukları sözde mahkemelere kurdukları vergi mahkemelerine insanlar taşınacak götürülecek sıraya girecek insanlar sonra bu siyasi parti siyasi parti olacak bugün ülkeye hizmet etmek isteyen siyasi partilerlede eşdeş olarak değerlendirilecek. Ben bütün siyasi partilere söylüyorum, kendinizi bir terör örgütünün siyasi partisiyle aynı ve eşdeş nasıl görüyorsunuz aynı çatı altında tanımlanmasına nasıl müsade ediyorsunuz? Onlarla siyasal işbirliğine girip onlardan medet umup onlardan gelecek bekleyenlerde ayrı bir garabet. Ondan sonra ne yaparsın kendi belediyene dağdan gelene terörist olarak değil ot toplayıcı olarak aldığını söylemek zorunda kalırsın nerde televizyonların karşısında. Kimse kusura bakmasın eğer bizgerçeği  doğruları öldükten sonra söyleyeceksek öyle bir imkan yok zaten. Biz bu milletin huzurunda doğruları konuşmak zorundayız. 

Biraz sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte Antalya'da yapılan evlerin açılışında olacağız. Buraya gelmeden önce kendileriyle görüştüm ve Nevşehir'deki bu proğramdan bahsettim. Cumhurbaşkanımız benim selamlarımı sizlere hasleten iletmemi istedi." dedi.

Bakan Soylu konuşmasının sonunda ev sahipliği için Nevşehir'imizin değerli Valisine, Kıymetli Belediye Başkanımıza, bu uluslararası kongreyi tertip eden ve hepimizi biraraya getiren, başta Kongre kurul Başkanı çok değerli Milletvekili arkadaşımız Mustafa Açıkgöz'e, ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Proğram Bakan Soylu'nun ayrılmasının ardından  "1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi" oturumlarla devam ediyor.