BEN BAŞKAN OLSAM… (2)

Ben Başkan olsam…

İçerisinde piknik ve mesire alanları, hobi bahçeleri, küçük ve büyükbaş hayvanlar ve barınakları ile meyve ağaçlarının yanı sıra çeşitli oyun parkurları bulunan ve çocukların aileleri ile güzel vakit geçirebilecekleri tamamen organik, yeşillikler içerisinde “Çocuk Köyü Ve Aile Eğlence Alanı” projesini hayata geçirirdim.

Tablet, cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik hiçbir şeyin olmayacağı bu alanda çocukların doğayla ve evcil hayvanlarla birebir temas halinde olmalarına imkân sağlar ayrıca ata binme keyfi de yaşatır, kendi elleriyle sebze meyve toplatırdım.

Bu sayede çocukları sanal oyunlar olmadan da eğlenebilecekleri, bilmedikleri bir dünya ile tanıştırmış, kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamış olurdum.

Ben Başkan olsam…

Alacaşar yolu üzerindeki Hayvan Pazarı yakınlarında bulunan bir alana, belediyemize ait son teknoloji ile donatılmış, içerisinde soğuk hava depoları da bulunan modern, buradaki işlemlerin internet üzerinden 7/24 izlenebildiği bir Mezbaha Ve Kurban Kesim Merkezi kazandırmak için çalışmalar yapardım.

Ben Başkan olsam…

2000 Evler Mahallesinde bulunan Cuma Pazarının üzerini kapatır, özellikle kış aylarında hem pazarcı esnafımızın hem de vatandaşlarımızın mağdur olmadan daha modern şartlarda alışveriş yapmalarına imkân sağlardım.

Ben Başkan olsam…

Şehrimizde her yaştan ve her kesimden insanın kullanabileceği, rahat spor yapabilecekleri bisiklet- yürüyüş ve koşu yolu projesini hayata geçirir, bu kapsamda Ürgüp Caddesinden başlayarak 80. Yıl Bulvarı - Vefa Küçük Caddesi - NursultanNazarbayev Caddesi – 60. Cadde ‘den Üniversite Kavşağına kadar yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi bu amaç için kullanırdım.

Ben Başkan olsam…

Vatandaşlarımızın Kayaşehir, Hayvan Kasabası, Yeni Kütüphane gibi yeni yerlere ulaşımı için Yeni Otobüs Hatları açar vatandaşlara rahat ulaşım imkânı sunardım.

Ben Başkan olsam…

Şehrimizdeki bazı caddeleri (Nar Caddesi, Cami Kebir Caddesi..vb ) araç trafiğine kapatarak yayalaştırma projesi uygulardım. Bu proje sayesinde şehir merkezinde yaşanan araç yoğunluğunu ortadan kaldırarak yayalara rahat nefes aldırırdım.

Ben Başkan olsam…

“Kitap Okumak Hayattır” diyerek gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek için Üniversitemiz yakınlarına belediye olarak bir Kitap Kafe açar, üniversiteli gençlerimizi ve öğrencilerimizi çay kahve içip, kitap okuyabilecekleri, ücretsiz internet erişimi olan bir mekâna kavuştururdum. Gençler için uygun fiyatlı sıcak ve soğuk içecek çeşitleriyle vazgeçilmez bir yer olacak bu projeyi diğer mahallelerde de gerçekleştirilmek için çalışmalar yapardım.

Ben Başkan olsam…

Şehrimizin belli başlı merkezlerine (Meteris Meydanı, Köprübaşı ..vb) kuracağımız kameralar sayesinde 7/24 “Online İzleme Sistemi” ile gurbette Nevşehir özlemi çeken gurbetçilerimize şehrimizi canlı izleme imkân sunardım.

Ben Başkan olsam…

Emek Mahallesinde yıllardır âtıl halde bulunan Kadirak Deresi (vadisi) alanı içerisinde “Millet Bahçesi” tarzı bir piknik- mesire yeri düzenlemesi için çalışmalar yapardım.

Ben Başkan olsam…

Şehrimiz insanlarının özellikle de gençlerin yoğun olarak bulunduğu parklarda ücretsiz kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti vermek için girişimlerde bulunurdum.

Ben Başkan olsam…

Manevi değerleri koruma ve yenileme adı altında Hasan Emmi türbesinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yaparak, yeniden dizayn eder, Türbe çevresini süs havuzu, oturma bankları, ve kamelyalar ile bir dinlenme parkı haline getirirdim.

Ben Başkan olsam…

Şehrimizin yol kenarı gibi muhtelif yerleri ile Cami, Hastane ve Okullara “Nevşehir Belediyesi” logolu ahşap Oturma Bankları yerleştirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunardım.

Ben Başkan olsam…

Toplu taşımayı sık kullanan biri olarak otobüs duraklarına el atar, her durağa aynı tabela değil, o duraktan hangi hatlar, hangi saat aralıkları ile geçiyor bunları belirten tabelalar asarak vatandaşı bilgilendirir bu sayede oluşan mağduriyetleri bitirirdim.

Devam edecek…