Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürürlükte olan 2013-2017 Stratejik Eylem Planı’nda belirlenen hedefler gereği “Verimlilik, Temiz Üretim/Eko-Verimlilik” konularında 29 Kasım 2016 tarihinde Valilik Konferans Salonu’nda, Bakanlık Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Nurettin PEŞKİRCİOĞLU tarafından sunum yapıldı.
Seminere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN, TÜİK Bölge müdürü Yunus ÖZ, Kosgeb Müdürü Necati GÜNAYDIN, Tse il temsilcisi Erol GÜNEŞ, Valilik Planlama müdürü Haydar KILINÇ, Valilik Avrupa Birliliği Proje Müdürü Ali Osman Güneş in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personellerinin ile, KOSGEB, TSE, TÜİK, SGK, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müd. Çevre ve Şehircilik İl Müd. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müd.  ve diğer kamu kurumlarının temsilcileri de katıldı.
Seminerde katılımcılara, verimlilik nedir, Dünya’da ve Türkiye’de verimlilik kavramının gelişimi, verimlilik artırma teknikleri, Bakanlığımız Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün görevleri, faaliyetleri ve işbirliği olanakları, temiz üretim, eko verimlilik çalışmaları konuları ile birlikte örnek projelerle ilgili detaylı bilgiler verildi.