Bilirsiniz ki Suriye de birçok yıkıntılar oldu. Savaş çıktı ve onlar bizim gibi darbe girişiminde delicesine tankın altına yatan ülkelerini bırakmayan bir Türk olarak hudutta bulunmadılar, kendi ülkelerini bırakıp gittiler. Bazıları Suriye de savaşta kaldı, vefat etti. Bazılarından birçoğu ise Türkiye'ye geldiler. Ama bizler kendi ülkemizden kaçmadık, her zaman koruduk vatanımızı. Türk kanı var bizlerde, kolay kolay teslim olmaz, bu vatan için canımız pahasına savaşırız. Suriyeliler'in Türkiye'ye gelmesi ile birçok şeyler değişti ama onlarda sonuçta bizim gibi insanlar, sevsekte sevmesekte zor durumdan savaştan kaçıp geldiler. Bazılarının çocuğu vuruldu, bazılarının ise annesi babası öldü. Bu vatan hepimize de yeter. Yeter ki birlikten kuvvetler doğsun.

Vatan için omuz omuza yürüyen bir sürü vatan evladımız varsa, bayrağımız her zaman sancağında sallanacaktır. Kar da kışta askerlerimiz biz evde rahatça uyuyalım diye soğukta donuyorsa bunlar bizler, hepimiz içindir. Güzel yurdumuz Türkiyemiz, vatan aşkımız içindir. Ağlayan her ananın yüreğini yakan bir vatan haini varsa ki var da, Allah onları bildiği gibi yapsın diyorum.

Bordo Bereliler Suriye sinema filmi, Suriye'de yaşanan olayları bir nevze de olsa çok güzel anlatmak istemişler. Bizim askerlerimiz her yerlerde kahramandır. Diziler de, sinemalarda Türk'ün gücünü göstermişlerdir. Ülkemizde yaşanan olaylar bu sinema filminde de senaryo olarak oynanmıştır. Şehit olan askerlerimiz, Hakkari' de şehit edilen vatan evlatlarımız ve bunların yaşanmasını sağlayan yılanın başı FETO da sinema filminin içinde yer almıştır. Kan döktüren mahluklar, bilin ki birgün hepinizin başı yanacak. Herşey bu dünya da oldu bitti sanmayın. Daha öbür dünya da var. Herşeyin hesabı sorulacak mahşer gününde.

Böyle sinema filmlerin yapılması biz askerlerimizin değerlerini daha çok arttırıyor. Bordo Bereli komando kahramanlarımız yılanın başını yakaladıkça bizim içimiz huzurla dolacaktır. Her ananın mert mehmetçikleri doğdukça, bu vatanı kimse bizden alamaz. Vatan bizim, hep bizim kalacak!!
Bordo Bereliler Suriye sinema filmi oyuncularına ve yapımcısına, bütün emeği geçen herkese çok teşekkürlerimi gönderiyorum. Sizler böyle diziler, filmler çıkardıkça insanlarımız bir nevze olsa bilgi sahibi oluyor, evlatlarıyla gururlanıyorlar. Belki de Suriye'de, Silopi, Hakkari'de milletimizin çektikleri zorlukları hatırlıyor, görüyorlar. Vatanın her karış toprağına evladımın ak sütü gibi canım feda olsun.



Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;
 
Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun,
Meğer ki harbe giden son nefer şehid olsun.
 
Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa,
Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa, 
 
Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar
Taşıp da kaplasa âfakı bir kızıl sarsa,
 
Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;
 
Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!