Salaş'tan Süt Birliğine Ziyaret

 Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş  Nevşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Nevşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan, Salaş'a Birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Ziyarette Tarım ve sanayinin buluşturulması gerektiğini dile getiren Salaş, bunun gerçekleştirildiği taktirde tarımsal sanayinin de gelişeceğini ve ilin ekonomisine daha büyüt katma değer sağlanacağını söyledi.
Nevşehir Süt Üreticileri Birliğinin örnek bir çalışmaya imza atarak süt üretiricilerini tek çatı altında topladığını dile getiren Salaş, “İlimizdeki süt yetiştiricileri büyük bir birliktelik kurmuşlar.

 Ancak bu sütü işleyecek tesisimiz yok. Süt işleyen tesislerimiz kurulursa bu aile daha da genişleyecek. Hem hayvancılık gelişecek, hem de sektörel bazda sanayide çeşitlilik kazanacaktır. Onun için tarım ve sanayi entegrasyonunu önemsiyoruz. Unutulmamalıdır ki hayvancılık gelişmeden tarım gelişmez” dedi.
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, yapacakları her çalışmada Nevşehir Süt Üreticileri Birliğine her türlü konuda destek olmaya hazır olduklarını açıkladı.
Nevşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan da öncelikle Borsamız Başkanı Sayın İbrahim Salaş ın bu nazik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek NTB ile Salaş Başkanlığında her türlü iş birlikteliğine hazır olduklarını ifade etti.

Süt üretimi ve pazarlanması konusunda üzerlerine düşen her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden Turhan, Nevşehir'de üretilen sütün işlenmek için başka illere götürüldüğünü sözlerine ekledi.