Merhaba FİB Haber Takipçileri, Değerli Nevşehirliler. Ben Çetin GÖKŞEN sizler nereliyseniz bugün bende oralıyım...

Sizlerle bugün Nevşehir'imiz il genelinde yaşanan doğa sularımızdaki kirlilik hakkında sohbet etmek istiyorum.

Doğada oluşan ve insanoğlunun bilerek veya bilmeden neden olduğu kirliliğin önlenebilmesi için hep birlikte çalışalım mı? Ne dersiniz?

Hadi o zaman bu hafta sonu hepimiz, ailemizle, çalışanımızla, misafirlerimizle, önce oturduğumuz evimizin önündeki ve çevresindeki belediye elemanlarının alamadıkları, ulaşamadıkları bölgelerdeki özellikle sigara izmaritleri dahil tüm atıklardan kurtulalım...

Doğadaki bağ, bahçemiz ve çevresindeki plastikleri, metalleri ve şişeleri toplayarak bir alanda biriktirelim ve aşağıdaki telefonumu arayarak o atıkların taşınmasına yardımcı olalım. 

Piknik yapmak için mesire alanlarına giden canlar, ailemizden biri alana eşyamızı yerleştirirken diğer kişi veya kişiler çevremizdeki kirliliğe neden olan maddeleri toplayarak bir alana veya çöp konteynırı varsa o alana bırakalım. Eğer akarsu veya gölet bölgesinde iseniz yine çevredeki maddeleri toplayalım. Ama su içindeki atıklara yaklaşmayalım çünkü hayatı tehlikedir. Bu duruma söz veriyorum ben botla yardımcı oluyorum ve olurum da. Özellikle balık tutmak için sularımıza gelen canlar oltamızı atıp, sohbet etmeye başlamadan önce çevremizin temiz olduğuna inanın. İnanın ki o alana bir daha geldiğinizde bıraktığınız eserin balık tutmuş kadar değerli olduğu hissini yaşayacaksınız.

Kara yolu boyunca bira şişesi toplayan canlar yapmış olduğumuz çalışma aileniz içindir ve çok anlamlıdır. Ama bu alanlarda da özellikle plastik atıklarında olduğunu görüyorsunuz.

Ne olur bu atıkları en azından toplayarak bir alanda biriktiriniz. Olur mu?

Gelelim turizmci canlara özellikle rehber kardeşlerimize Kapadokya ve diğer bölgelerimizdeki kilise ve vadi turlarımızı misafirlerinizle tamamladıktan sonra benim bu satırlarımı misafirlerimize hatırlatırsanız ve bu bölgedeki atıkların temizlenmesi için yerli ve yabancı olsun hiç tereddüt etmeden sizlere yardımcı olacaklardır. Veya kendi aranızda bir gün belirleyerek bu güzelliğin oluşumuna katkıda bulunabilirsiniz. Olur mu ?

Kim kaldı tabi ki köylerimiz, beldelerimiz ve ilçelerimiz... Bu alanda yaşayan canlar. Her köylümün duyarlılığına hiç şüphem yok. Beni arayın bir gün belirleyelim. Ve hep beraber bir daha bu kirliliğe neden olunmamasını anlatarak tertemiz bir köy oluşumuna katkı sağlayalım. Bu tür çalışmaları tüm belde ve ilçelerimiz içinde uygulamak dileklerimle bugünkü sohbetimi kapatmak istiyorum.

Bir önemli hatırlatma !

Doğada yapılacak tüm çalışmalara giderken lütfen eldiven, çöp poşeti ve birde evinizdeki bayat ekmekleri bir poşete ufalayarak karınca yuvalarına ve kuşların ulaşabileceği yerlere bırakırsanız inanın bu temizliğin meyvesini verdiği hazzını tüm içinizde yaşayacaksınız.

Sizi ve katkılarınızı çok önemsiyor ve saygı sevgiler sunuyorum.

Ayrıca FİB Haber adına, Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal Beylere ve değerli ekibine de sonsuz teşekkürler.

Tel: 0 532 221 21 23 Çetin GÖKŞEN