Hacıbektaş ve Gülşehir Belediyelerinin Ortak Kullanacağı Katı Atık Transfer İstasyonu Kuruluyor.

Projesi hazırlanan ve Belediyeler Birliği Meclisine sunulan Katı Atık Transfer İstasyonu Meclis toplantısından kabul edildi.

Merkezden uzak, Gülşehir ile Hacıbektaş arasında bir lokasyona konumlandırılacak olan ve 600 bin lira proje tutarı bulunan “Katı Atık Transfer İstasyonu” Hacıbektaş ve Gülşehir Belediyeleri tarafından ortak kullanılacak. Projenin 2021 yılı içeresinde tamamlanması öngörülüyor.

Projenin tamamlanmasının ardından  Beştaşlar yolu üzerinde, üniversite yerleşkesinin yakınlarında bulunan Hacıbektaş Belediyesi çöp depolama alanı tamamen iptal edilip kullanıma kapatılacak.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Alltıok konuyla ilgili yaptığı açıklamada ; ”Uzun süredir gerçekleştirmeye çalıştığımız “Katı Atık Transfer İstasyonu” projemiz, Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Meclis Toplantısında kabul edildi.

Yaklaşık 600 bin TL'ye mal olacak, Hacıbektaş ve Gülşehir Belediyelerinin ortak kullanacağı transfer merkezi yıl içerisinde tamamlanıp, Hacıbektaş’a yakışmayan ve Ünüversitemizin hemen yanında konumlanan ilkel depolama alanını iptal edeceğiz.

Katkılarından dolayı Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel ve Hacıbektaş Kaymakamımız Sayın Kübra Kurtoğlu’na Hacıbektaş Belediyesi ve Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hacıbektaş’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Hacıbektaş