Resmi başvurusunu yapan CHP Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı Eda Doğan, yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Yolumuz Ve Ufkumuz Açık Olsun Hacıbektaş'ım.

Ülkesini, Milletini ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çok seven, doğup büyüdüğüm Hacı Bektaş Veli topraklarına yani Hacıbektaş'a aşık bir CHP gönüllüsüyüm. Bu bağlamda; Hacıbektaş'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine ve onun kurucusu olduğu CHP'sine mühürlüyüm. 1985 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Manevi Başkenti olduğuna inandığımız Hacıbektaş'ta doğdum. İlk, orta eğitimimi Hacıbektaş'ta, lise öğrenimimi Kırşehir'de ve üniversite eğitimimi de Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde tamamladım.Bu misyonda 28. Dönem 2023 genel seçimlerde Nevşehir den CHP 3. Sıra milletvekili Adayı oldum.hazırda Nevşehir'de, geleceğimizin teminatı olan anaokulu ve ilköğretim düzeyindeki çocuklarımızın bilişsel zekasını artırmaya yönelik eğitim çalışmalarıma, Bakanlığı bağlı kendi Akademim'de eğitici öğretmen olarak devam etmekteyim.
Evliyim. Eşim Hacıbektaşlı olup yıllarca Hacıbektaş 'da Doktorluk yapmıştır. 13 yaşında bir oğlum var.

Şimdi ise çok daha büyük bir heyecan ve aşkla, gönül verdiğim ve milyonlarca insanın gönlünde ayrı bir yere sahip olan, Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin misafir olduğu topraklara, yani Hacıbektaş'ımıza hizmet etmek adına inisiyatif almış bulunmaktayım. Bir mühendis ve eğitimci kimliğimle kazandığım bilgi ve deneyimlerimi, eğitim dünyasından elde ettiğim sorunları çözmeye odaklı tecrübelerimi, ekip arkadaşlarımız ve halkımızla birlikte, yep yeni bir vizyon ile partimizin ilkeli prensiplerinden hareketle değişim ve dönüşüm sürecini sloganımızda da belirttiğimiz gibi "Tek başına değil, her zaman yan yana" olarak başlatıyoruz.

Hacı Bektaş Veli'nin, dostluk, kardeşlik ve insanı merkeze koyan evrensel felsefesini ve yine Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyoner karakterini özümseyerek, ilçemize dair bütün olumsuzlukları hep birlikte berteraf edeceğiz. "Kadınlarınızı okutunuz" diyen Hacı Bektaş Veli yurdunda Hacıbektaş'ta, ilçemizin ilk CHP kadın belediye başkanı olmak için, halkımızın hizmetine talip olduğumu, bir kez daha kamuoyuna saygıyla ilan ederim. Bu süreçte, aday olacak bütün arkadaşlarıma da sonsuz başarılar diliyorum. Hacıbektaş'ı seviyorum demek, hizmet ve sevgi üretmek ile eşdeğerdir. Sevgi iltifata, hizmette marifete tabidir. Yolumuz ve ufkumuz açık olsun Hacıbektaş'ım."

Eda Doğan 
CHP Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı

Editör: Fikret Capacı