Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlandı.

Kutlama programı Kaymakam Konuralp Yılmaz ve Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Düzenlenen törende, Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Aksoy'un öğrenciler ve halkın bayramını kutladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Yürüyüşü'nün ardından öğrencilerin ellerindeki ay ve yıldız Türk bayrakları ile eşlik ettiği kutlamalar herkesi gururlandırdı.

Cumhuriyetimiz 100 Yaşında...

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılını kutlayan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, "Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Nice Yüzyıllara Türkiye'm" dedi.

Kaymakam Yılmaz'da , "Cumhuriyet yurdun dört bir yanına yayılmış istiklal mücadelemizin sembolüdür. Yokluklar içerisinde var olma mücadelesi veren bir milletin bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyerek, bu toprakları Türk milletine ilelebet vatan yapmasıdır." dedi.

Program öğrencilerin şiirler okuması, halk oyunları gösterisi, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.