Doğanın insanoğluna bahşettiği bir mucize. Peribacalarıyla, gizemli yer altı şehirleriyle, kilometrelerce uzanan tünelleriyle dünyada eşi benzeri yok. Kapadokya yerli, yabancı turistlerin gözdesi. Yağız Şenkal’ın hazırladığı "Kapadokya Mevsimi" programında, turizmde Corona virüse karşı hangi önlemlerin alındığını yerinde inceledi.

Yağız Şenkal ile "Kapadokya Mevsimi"  

Royal Balon ile Kapadokya semalarında ilk kez uçuş deneyimi yaşayan Yağız Şenkal, şahane görüntüsüyle Kapadokya'yı ekranlara taşıdı.

Kapadokya'da sıcak hava balonculuğu ve Corona virüse karşı alınan önemler hakkında Royal Balon Genel Müdürü Mehmet Dinler açıklamada bulundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kapadokya'da ticari balon uçuşları Mart'ın ortasından 22 Ağustos tarihine kadar durudurulmuştu. Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından alınan ek tedbirlerin uygulanmaya konmasıyla birlikte uçuşlara yeniden başladık. Bölgemizde Balon turizmi 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Geçen yıl 2019'da Kapadokya semalarında 550 Bin turist balonlara bindi. Bu şekilde bir rekora imza atılmış oldu." dedi.

Kapadokya'da sıcak hava balon uçuşlarının bu kadar çok rağbet görmesi ve sektörün hızlı yürüyüşü asla bir tesadüf değil. Kapadokya Bölgesinin iklim ve hava koşulları çok uygun. Yaklaşık 220 gün uçuşa müsait sabahımız bulunuyor. Aynı zamanda Bölgenin jeolojik yapısı ile Uygun yolcu profili gibi olmassa olmaz şartları taşıyan bölgemiz bu konuda çok özel ayrıcalıklarıyla farklılık oluşturmaktadır.

Romanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu ve Royal Balon Genel Müdürü Mehmet Dinler proğram sonrası yaptığı açıklamasında;" Türkiye’nin lider haber kanallarından NTV’nin en kıdemli kadrosundan Yağız Şenkal Bey’in hazırlayıp sunduğu “Kapadokya Mevsimi” yapımında işletmemiz Royal Balloon - Cappadocia olarak sıcak hava balonculuğu sektörünü temsilen yer aldık. Bu keyifli ve güzel yapımın bir parçası olmaktan çok mutlu olduk. Bölgemiz Kapadokya’nın tanıtımına katkısı olacağı muhakkak, emeği geçenlere çok teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:NTV