​Dolandırıcılar Nevşehir'e Dadandı! Belediye Başkanı İsmi Kullanılıyor

Nevşehir'e bu defa farklı bir yöntemle dadanan ​dolandırıcılar bu kez de Belediye Başkanlarının isimlerini kullanıyor.

Yayınlanma
884 Gösterim

Kendisini Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan dolandırıcılar bu yeni yöntemleriyle tuzağına düşürmek istedikleri Nevşehirli iş adamlarından; "Ben ..... Belediye Başkanıyım. Belediyemiz yardım kampayası başlattı. 22 Bin lira şu hesaba yatırırmısın" diyerek dolandırmaya çalıştıkları ifade edildi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine gün içerisinde önce Nevşehir Belediyesi'nden sonra da Uçhisar Belediyesi'nden üst üstüne vatandaşlarımıza uyarılar geldi.

Nevşehir Belediyesi, Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Nevşehir Belediyesi, belediyenin ya da belediye bürokratlarının ismini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. 

Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişilerin Nevşehir Belediyesi ya da bazı bürokratların adını kullanarak yardım amaçlı para talebinde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. 

Belediye ya da bürokratların hiçbir şekilde ve hiç kimseden para talebinde bulunamayacağı vurgulanan açıklamada, bu tür taleplerde bulunan kişilerin tek amacının dolandırıcılık olduğu bildirildi. 

Açıklamada, art niyetli kişilerden gelecek tekliflerin ve telefonların dikkate alınmaması, bu durumla karşılaşan vatandaşların polise ya da jandarmaya ihbarda bulunmaları istendi. 

Uçhisar Belediyesi'nden Dolandırıcılara Karşı Uyarı

Uçhisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanımız Sayın Osman Süslü'nün ismini kullanarak, bağış adı altında yardım talebinde bulunan dolandırıcılık şebekelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Uçhisar Belediye başkanı adına para isteyen dolandırıcılara dikkat: "Sakın inanmayın"

Uçhisar Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde Belediye Başkanımız Osman Süslü'nün veya Belediyemizin adı kullanılarak, yardım adı altında bağış toplandığı yönünde ihbarlar gelmektedir. Uçhisar Belediyesi tarafından yardım ve destek adı altında vatandaşlardan yardım talebinde bulunulması söz konusu değildir.  Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşın dikkatli olmaları, bu kişilere kesinlikle itibar etmeyerek, emniyet güçlerini bilgilendirmelerini önemle rica ediyoruz.” denildi.

Reklam Bloğu
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu