Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir'e bağlı bazı ilçelerin belde ve köylerinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Bu kapsamda, DSİ'nin Nevşehir'de Avanos ilçesine bağlı Göynük köyü ve Özkonak beldesi ile, Ürgüp ilçesine bağlı Karain köyünde, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapmasına karar verildi.

Resmi Gazetede; "Kayseri ve Nevşehir illerinde bulunan ve ekli lisede isimleri belirtilen yerlerde arazi tapulaştırılması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasının 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen hizmetler hakkında kanunun ek 9.'cu maddesi gereğince karar verilmiştir. " denildi.

 Arazi toplulaştırması nedir?

Farklı nedenlerden dolayı ekonomik anlamda tarımsal faaliyetlerin sürdürülemediği şekilde parçalanan, dağılan, parseli bozuk şekillerde olan arazilerin; devlet eliyle ya da sahiplerinin talepleri üzerine tarım yapılabilmesi için şekillendirilmesi ve düzenlenmesi uygulamasına arazi toplulaştırma deniyor.