NEVÜ MYO Kontrol ve otomasyon, Alternatif akım enerji kaynakları bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri Yunus Kara, Hilal Başal ve Ayberk Calpbinici 10.03.2022 tarihinde Blok Bims Entegre Tesislerine teknik gezi gerçekleştirdi.

BlokBims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ertaş tarafından hayata geçirilen BlokBims Akademi öğrencilerin sektörü daha yakından tanıması, bilgilendirmek ve onlara ileri ki iş hayatlarında yardımcı olacak yararlı bilgiler aktarmayı amaçlamaktadır.

BlokBims Akademi Koordinatörü Metin AKDAĞLI, Makine Mühendisi Gökhan Altuntaş ve Enerji danışmanı Mustafa Koç, NEVÜ’nün Blok Bims Entegre Tesislerine düzenledikleri teknik gezi kapsamında, Bims ’in ocaktan çıkartılmasından üretim aşamasına kadar geçirdiği evreleri ve BlokBims yapım aşamalarını, 3.000 KW/h Güneş Enerji Santrali ve Bobinajhane’yi yerinde incelediler.

Yaklaşık 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen teknik gezide; Metin Akdağlı “Hammadde Ponza taşı ve Özellikler” ve “Yapılarda BlokBims”, Gökhan Altuntaş “BlokBims üretim sistemi” ve Mustafa Koç 3.000 KW/h Güneş Enerji Santrali hakkında öğrenci ve öğretim üyelerini bilgilendirdi.

Teknik gezi sonucunda öğretim üyeleri ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirirken bu tür gezilerle derslerin daha iyi anlaşıldığını ve pekiştiğini belirttiler. Ayrıca öğrenciler teknik gezinin düzenlenmesi için imkânları sağlayan Blok Bims Akademi Başkanı Mustafa ERTAŞ ve koordinatörlere teşekkürlerini ilettiler.