Üyelerinin hak ve menfaatlerini her alanda koruyan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi, 2 bin 300 sendika üyesine öğretmenler günü için özel hediyelerini hazırladı.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 2 bin 300 üyesine son derece şık ve kullanışlı sırt çantası hediye edecek.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci yaptığı açıklamasında; "24 Kasım Öğretmenler Günü anısına sendika üyesi öğretmenlere birer hediye almayı uygun gördüklerini belirterek “Çam sakızı çoban armağanı sayılabilecek hediyemizin maddi değerinden çok manevi değerinin ön planda tutulması bizleri mutlu ediyor. Bu yolla hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor” dedi.

Başkan Çiftçi; "Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi olarak üyelerimiz için hazırladığımız son derece şık ve kullanışlı sırt çantamızın ilk bölümünü bugün itibariyle teslim aldık. 24 Kasım Öğretmenler Gününden itibaren dağıtımına başlayacağız inşallah. 2021 Yılı sonuna kadar 2 bin 300 üyemizin tamamına hediyelerini ulaştırmış olacağız. Üyenin değerini bilerek, üyeye değer vererek sendikacılık yapıyoruz. Kalp kırmadan yalana dolana tevessül etmeden, hakaret etmeden yolumuza devam edeceğiz. Sendikalı olmak önem, sendikacılık özen kazansın istiyoruz. Önemli olan üyeye hizmettir, üyenin olanı üyeye döndürmektir. Kısacası esas olan üyedir ve üyenin yanında yakınında durmaktır. Bu anlayış ile yola devam edeceğiz. Niyet hayır akibet hayır." dedi.

Öğretmenliğin insanlığın en kadim ve önemli mesleklerinden birisi olduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Öğretmen, çocuklarımızın şuur sermayesini artırma, bilgi haznesini büyütme, idrak zeminini güçlendirme, hikmeti keşfetme, hakikate ulaşma konusunda beşerin insanlaşması ve bireyin uzmanlaşması yolculuğunda hem rehber hem de rol modeldir. Bu vasıf, öğretmenlik mesleğinin tarih boyunca önemli ve değerli kabul edilmesinin de başlıca sebebidir." dedi.

Öğretmenlerin haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini savunan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Eğitim çalışanlarımız, yılda bir gün övgü cümleleriyle geçiştirilen anma günlerini beklemiyor. 24 Kasım'da öğretmenlerimize verilebilecek en büyük müjde, haklarını koruyup geliştirecek, çalışma şartlarını iyileştirecek, uğradıkları şiddeti önleyecek, sorunlarına çözüm üretecek ve mesleklerinin itibarını hak ettiği yere taşıyacak bir içerikle öğretmenlerin yıllardır çıkmasını beklediği "
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun" TBMM gündemine getirilmesidir. Vakit, vaatleri gerçeğe dönüştürme, hedefleri sonuca ulaştırma zamanıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu hususlar temelinde çıkarılacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'na katkı ve destek sunacağımızı bir kez daha ifade ediyor, siyasi iradeyi, TBMM'yi ve Bakanlığı bu konuda adım atmaya çağırıyoruz."

Hz. Ali Efendimizin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünden yola çıkarak bizde diyoruz ki; Bu necip Millet, Öğretmenini, öğretenini her daim başında, sırtında taşımıştır.

Bu vesile ile yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü şimdiden kutluyor bir ömrür boyu sağlık, sıhhatve  afiyet diliyor meslek hayatlarında başarıların artmasını temenni ediyoruz." dedi.