Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencilerine yönelik olarak Öğr. Gör. Muhammet Ali User’in koordinesinde, Yüksekokul Müdürü ve Elektronik ve Otomasyon Bölüm Başkanı V. Dr. Öğr. Gökhan Keven ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı katılımıyla Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Nevşehir Devlet Hastanesi’ne teknik gezi düzenlendi.

Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Biyomedikal Teknikeri Ahmet Öztürk tarafından öğrencilere hastanelerde mevcut olan tıbbi cihazlar, kullanımları ve muhtemel arızaları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler ilk olarak Tıbbi Görüntüleme cihazlarından olan tomografi, MR, röntgen, ultrason, nükleer tıp görüntüleme cihazı ve vücut içi görüntüleme cihazları hakkında bilgi edindiler. Tıbbi görüntüleme cihazlarının ardından otoklav, etüv ve kimyasal sıvı ve gazlar kullanılarak yapılan sterilizasyon cihazlarının çalışmaları, arızaları ile sterilizasyon işlem süreçleri üzerine öğrencilere bilgi verildi. Daha sonra hastanede mevcut olan diğer Hasta Başı Monitörü, Aspiratör, Koter gibi çeşitli tıbbi cihazların çalışması ve arızaları hakkında öğrenciler incelemede bulundular.

Öğrenciler ayrıca hastanede bulunan merkezi tıbbi gaz sistemleri ve havalandırma sistemlerini de incelediler. Son olarak hastanede bulunan biyomedikal teknik servis bölümü gezilerek biyomedikal teknik servisin görevleri, çalışmaları ve çalışma ortamı hakkında öğrencilere eğitim verildi.

Yüksekokul Müdürü Dr. Gökhan Keven, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı kapsamındaki tüm tıbbi cihazların hastane ortamında incelemelerinin ve ileride çalışacakları teknik servis bölümünü tanımalarının mesleki gelişimleri için çok önemli olduğunu söyledi. Keven ayrıca Nevşehir Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman Doktor Macit Yalçın’a, Hastane Müdürü Hakan Gürbüz’e ve Biyomedikal Teknikeri Ahmet Öztürk’e teknik gezi esnasında göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı teşekkür etti.