Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademisyen ve öğrencilerinin projeleri “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2020/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların açıklanan destek sonuçlarına göre;  “Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında danışmanlığını NEVÜ Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Güngör’ün hazırladığı öğrencimiz Kadriye Çağaç’ın  “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kampüsünde Peyzaj Düzenlemelerinde Kullanılan Bazı Bitkilerin Peyzaj Açısından Değerlendirilmesi” ve öğrencimiz Ayşegül Altınbaş’ın  “Doğal ve Kültürel Turizm Rotalarının Belirlenmesi; Nevşehir- Ürgüp Örneği” başlıklı projeleri desteklenmeye uygun görülerek kabul edildi.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Amacı; ‘Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek’ olarak belirlenen program kapsamında; Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencisi/öğrencileri hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için hibe desteği sağlanıyor.

Başvuru durumu ile ilgili sonuçlar, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden kullanıcı girişi yapılarak “Başvuru Durumu” alanından görülebilir.

2209-A programı 2020 Çağrı Duyurusuna ulaşmak için https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi adresini ziyaret edebilirsiniz.